MINISTARKA JAVNE UPRAVE SUZANA PRIBILOVIĆ PETNJICI: URUČENI RAČUNARI ZA TESTIRANJE

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, sa saradnicima, boravila je petak u posjeti opštini Petnjica i istakla da Opština ima podršku u uspostavljanju uprave okrenute ka građanima.

Tokom sastanka u Opštini Petnjica, ministarka Pribilović i predsjednik opštine, Samir Agović, razgovarali su o aktuelnim projektima i budućim planovima u oblasti reforme javne uprave sa fokusom na unapređenje pružanja elektronskih usluga građanima.

Ministarka Pribilović je istakla da je opština Petnjica, kao jedna od najmlađih opština, unaprijedila kvalitet svog rada i stvorila uslove za bolji kvalitet život njenih građana i da u narednom periodu treba raditi na unapređenju lokalne samouprave da bude pravi servis građana.

Ministarka Pribilović je uručila računare u opštini Petnjica namijenjene za elektronsko testiranje prilikom zapošljavanja u organima lokalne samouprave i izrazila zadovoljstvo što je softversko rješenje u funkciji. Podsjetila je da je ovaj projekat podržan od strane Ministarstva javne uprave i Evropske komisije kroz sektorsku budžetsku podršku i ključni uslov za obezbjeđivanje transparentnost prilikom zapošljavanja.

Agović se zahvalio na donaciji računara i istakao da će opština Petnjica i u narednom periodu raditi na realizaciji mjera i aktivnosti u procesu reforme javne uprave.

E.K.