PETNJICA: Započeli radovi na izgradnji “Kuće meda” u Godočelju

U proteklih nekoliko dana, započeli su građevinski radovi, odnosno postavljeni su temelji za buduću Kuću meda u Petnjici. Ovaj projekat je veoma značajan za sve ljude koji se bave pčelarstvom, a njih nije mali broj u našoj opštini.

Prvobitna lokacija, koja je bila donacija od gospodina Halilovića, usljed pojave klizišta nije bila adekvatna. Tako da je MZ Godocelje pronašla drugo rješenje, pa je taj problem riješen relativno brzo i radovi na izgradnji kuće meda su otpočeli.

Samu dinamiku radova obišao je i predsjednik opštine Samir Agović sa svojim saradnicima. Koji je kazao da Opština prepoznala važnost ovog projekta.

,,Vjerujem da će ovaj projekat biti brzo završen, da ćemo imati pristojne uslove za ljude koji se bave proizvodnjom meda i da neće samo biti proizvodnja meda u ovom objektu, već će se i ostali proizvodi od mene ovdje moći proizvoditi i naravno imati prostor za edukaciju što je danas veoma značajno za moderno pčelarstvo. Tereni kod nas su idealni za bavljenjem pčelarstvom, podvlačim da je ovo sredina koja je izuzetno zdrava, bez ijednog hemijskog i industrijskog zagađivača, tako da apelujem na mlade ljude, koji su u mogućnosti da se bave pčelaestvom, jer će se završetkom ovog projekta steći uslovi da jedna proizvodnja meda bude zaokružena.” Saopštio je Agović.

 

Do sada je prikupljeno više od  20.000 eura za izgradnju Kuće meda. Munever Halilović istako je zahvalnost svim ljudima koji su dali doprinos I učestvovali u akciji, kazao je da radovi teku planiranom dinamikom.

Spisak donatora

 

 

Svi oni koji žele da pomognu izgradnji kuće Meda, mogu to uraditi obraćanjem koordinatoru Muneveru Haliloviću kontaktom na sledeći broj: +382 67-266/503

ERIS BABAČIĆ