COVID 19 – DOŠLI IZ INOSTRANSTVA I ŠETAJU PO PETNJICI: “HAJD ŠTO NE PAZE SEBE, NJIHOV PROBLEM, NO IH BAŠ BRIGA I ZA OSTALE”

Prema informacijama više savjesnih građana iz Petnjice, i pored obavezne samoizolacije onih koji su došli u Petnjicu iz drugih država, primijećeno je više njih koji se ne pridržavaju preporuka i apela Nacionalnog koordinacionog tijela, Vlade Crne Gore i opštine Petnjica.

“Najmanje njih troje sam vidio prije dva dana, juče i danas kako se šetaju kroz Petnjicu. Čak su bilii i do prodavnice iako znam da su nedavno došli iz jedne zemlje đe je haos od ove korone. Ja ne znam kome to treba prijavljivati, ali je nevjerovatno koliko su neodgovorni ljudi. Hajd što sebe ne paze, njihov problem, no ne paze ni one oko sebe, a došli su iz zemalja gdje ima veliki broj zaraženih i mrtvih od ovog virusa”, rekao je portalu radija jedan od mještana Petnjice.

Sagovornik Radija Petnjica nije jedini koji je primjetio i prepoznao ljude koji su samo prije nekoliko dana došli iz inostranstva.

Na objavljenom spisku građana koji su pod zdravstveno sanitarnim nadzorom za sada nema Bihoraca, ali je bez obzira na to obaveza svakog pojedinca koji se vratio iz inostranstva, pa i onih koji nijesu, da ostanu u okviru svojih avlija, kuća ili makar imanja, da poštuju takozvanu socijalnu distancu, odnosno da budu udaljeni od sagovornika najmanje dva metra.

Poštovani Petnjičani, Bihorci ovo je vrijeme kad posebno moramo čuvati sebe od drugih i druge od sebe.

I ne zaboravite, kad prijavite nekog ko krši preporuke i obaveze samoizolacije u doba opšte opasnosti od virusa COVID 19, ne špijunirate, nijeste za vlast ili za opoziciju, nijeste manji Bošnjak ili Crnogorac, niti ste manji ili veći vjernik, već tim činom spašavate živote ljudi koji su oko vas.

SAMIR RASTODER