RAMDEDOVIĆ NA NACIONALNIM IGRAMA SPECIJALNE OLIMPIJADE

U organizaciji Specijalne Olimpijade Crne Gore i OŠ “Ilija Kišić” iz Zelenike, održane su 12-te NACIONALNE IGRE SPECIJALNE OLIMPIJADE.

Na ovim igrama je prisustvovalo oko 100 učesnika, sportista Specijalne Olimpijade, nasih trenera i volontera kao i stručnih lica za rad sa osobama sa intelektualnim smetnjama.
Organizovana su takmičenja u: atletici, stonom tenisu, fudbalu i pikadu u nekoliko divizija. Naši sportisti su pokazali jos jednom veliku volju i želju za takmičenjima i napravili su odlične rezultate. Na ovim Nacionalnim Igrama učesnici su bili iz 10 opština : Podgorice, Nikšića, Pljevalja, Berana, Petnjice, Plava, Rožaja, Bara, Bijele i naravno naši domaćini iz Zelenike i Herceg Novog.

Denis Ramdedović

Petnjicu je predstavljao Denis Ramdedović. On se zahvalio direktoru Milošu Brakočeviću i predsjedniku Specijalne Olimpijade Aleksandru Vuksanoviću. Ramdedović je osvojio prvo mjesto u brzom hodu na 25 metara.

Osim sportskih takmičenja koja su održana 12-13.10 u SC “Igalo”, organizovan je i adekvatan zabavni program na ceremoniji otvaranja, dodjeli medalja sportistima kao i panoramski izlet brodom za sve učesnike Nacionalnih Igara.

Tokom sportskih takmičenja prezentovan je i program Specijalne Olimpijade „Mladi sportisti“ koji naša organizacija sprovodi u 7 crnogorskih opština od 2017, kao i u JPU „Naša radost“ Topla iz čije su vaspitne jedinice djeca učestvovala u demonstarciji treninga koji sprovode 3 puta nedjeljno u svom vrtiću.

U sklopu Nacionalnih Igara a u organizaciji OŠ “Ilija Kišić” održan je i stručni okrugli sto na temu “Dvadeset godina od implementacije inkluzivnog procesa u Crnoj Gori ” na kojem su učestvovali stručni radnici iz dnevnih centara, osnovnih i srednjih škola, socijalnih službi iz pomenutih opština.

12 Nacionalne Igre Specijalne Olimpijade su organizovane uz podršku Ministarstva prosvjete i Opštine Herceg Novi.