URUČENO VOZILO AGRO BIZNIS CENTRU U PETNJICI

Simović dodijelio vozila agrobiznis centrima i savjetodavnim službama u CG: Adrese vašeg rada su adrese vrijednih domaćina

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede Milutin Simović dodijelio je 11 novih terenskih vozila predstavnicima agrobiznis centara iz pet opština – Šavnika, Žabljaka, Pjevalja, Mojkovca i Petnjice, kao i kancelarijama ​ Odjeljenja za savjetodavne poslove u biljnoj i stočarskoj proizvodnji. Vozila su nabavljena kroz MIDAS 2 projekat koji Vlada realizuje u saradnji sa Svjetskom bankom.

„Poslao sam im poruku da adrese našeg zajedničkog rada treba da budu upravo na terenu, posebno njihove. Na terenu gdje žive i rade dobri domaćini kojima treba njihov savjet, sugestija, razumijevanje i stručna podrška za popunjavanje biznis planova da bi ostvarili podršku kroz brojne programe i mjere Ministarstva i one iz pretpristupnih fondova EU. Siguran sam da će farmeri u narednim danima prepoznati novu energiju sa adresa savjetodavnih službi i agrobiznis centara u Crnoj Gori@, kazao je Simović.

Samostalni savjetnici u Agrobizis centru Samir Agović i Anis Adrović su od danas ojačani službenim vozilom, koji će im omogućiti veću prisutnost na terenu, a sve u službi poljoprivrednih proizvođača.

LION HODŽIĆ