ZK Bihor iz Luksemburga, tradicionalno organizuje ekskurziju za najbolje učenike devetih razreda sa područja opštine Petnjica.

U subotu ( 18.maja ) kreće deveta generacija najboljih učenika sa područja Donjeg Bihora (Lozna, Godijevo, Goduša i Sušica ) i najbolji učenici sa područja Gornjeg Bihora (Savin Bor, Vrbica, Tucanje, Trpezi i Petnjica ). 

Da članovi ZK Bihor imaju humane ideje koje sprovode u djelo, govori i činjenica da su od ove godine, prošili svoj dijapazon djelovanja pa su poziv uputili najboljem učeniku devetog razreda OŠ Polica kao i medicinskom radniku koji svoj radni vijek provodi na teritoriji opštine Petnjica.

Esko Halilović

“Na inicijativu Skenderovica, a uz podršku brojnih prijatelja iz Bihora, ove godine smo sa zadovoljstvom pozvali i Natašu Đukić. Radi se o nekom ko je prepoznat kao stvarni humanista i pregalac, profesionalac, uvijek tu kad zatreba i smatramo da je zaslužila mnogo više od samo lijepih rijeci”, istakao je za portal radija, Esko Halilović, predsjednik ZK Bihor.

Rukovodeći se maksimom – preči je bližnji komšija nego li daljni brat, ZK Bihor je poziv uputio i OŠ Polica.

“Dobili smo potvrdu da prihvataju i shodno tome, šalju svoju Magdalenu Trifunović, najbolja među najboljima, Magdaleni je prilika da zajedno sa najboljim iz bihorskih škola posjeti i upozna najrazvijeniju zamlju Evropske Unije. Njen dolazak stvara preduslove za osnaženje veza i spona Police i Bihora, značajan impuls za buduću saradnju i kontakte”, naglasio je Esko Halilović.

Direktor OŠ “Polica” sa Police, Dragić Grubović je istakao da nijesu iznenađeni gestom članova ZK Bihor jer je svima dobro poznato o kakvim se ljudima radi.

“Od najboljih se može očekivati samo najbolje. Ovom prilikom želim da se zahvalim kao direktor OŠ Polica Zavičajnom klubu “Bihor” što su uključili i našu školu u svoje aktivnosti. Sa ovim činom su pokazali da baštine dobre međuljudske odnose i ujedno proširili i unaprijedili našu saradnju. Želim da pozdravim prijatelje iz ZK Bihor u nadi da ćemo i u budućnosti sarađivati i želim im puno uspjeha u budućem radu”, istakao je Dragić Grubović, direktor OŠ Polica za portal radija.

“Prijatno sam iznenađena ovim pozivom i sa nestrpljem iščekujem polazak. Ovo će biti za mene veliko iskustvo jer ću upoznat život i rad naših ljudi u dijaspori. Spoznaću kako mladi žive tamo, što bi mi rekli – na zapadu. Nadam se da ću steći nova prijateljstva i unaprijed se radujem. Znam da će mi biti najteže da prenesem svoje utiske po povratku iz Luksemburga mojim drugarima”, istakla je Magdalena Trifunović, najbolji učenik iz OŠ Polica. 

Nataša Đukić medicinska sestra u Zdravstvenoj stanici u Petnjici, ne krije oduševljenje što je dobila poziv da posjeti ZK Bihor i Luksemburg.

,,Nemam riječi da opišem koliko mi je drago što su se sjetili mene. Ovo je za mene čast i zadovoljstvo što su me pozvali da se pridružim učenicima na putovanju za Luksemburg. Ma da je samo jedan dan ali, od srca im hvala. Ja već 30 godina radim ovdje. Ja nemam rodbine u Luksemburgu ali, imam moje Trpežane koji su se sjetili mene. Par godina sam radila u Beranama, ostali radni vijek mi je u Trpezi i u ambulanti u Petnjici. Osjećam se srećno”, istakla je Nataša Đukić.

“Ovo je deveta generacija koju ja, kao koordinator ZK Bihor iz Luksembruga za Petnjicu, ispraćam i čini mi zadovoljstvo jer se radi o odličnim učenicima. Ovaj čin daje podstrek i drugoj djeci da bore za što bolji uspjeh i što veće znanje, jer činjenica je da samo znanje pobjeđuje. Zavičajni klub to vrlo rado nagrađuje i ja sam ponosan što to traje i nadam se da će trajati u narednim generacijama. ZK kao i do sada je imao osjećaja za pomoć i podršku. Ove godine je to iskazao kroz proširenje i nagrađavinja učenika sa Police kao i medicisnkog radnika koji svoj radni vijek provodi ovdje i na taj način da ih ugosti i ukaže poštovanje za njihov rad i trud“, istakao je Enver Eljo Rastoder, koordinator za Petnjicu.

Sa djecom na putu za Luksemburg putuju i dva nastavnika koji su zaduženi za bezbjednost i sigurnost učenika. 

DENIS BOŽOVIĆ

PODIJELI

2 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR