ALMIR ŠABOTIĆ: MOGAO SAM DA ODEM IZ ZAVIČAJA, ALI BI ME NOSTALGIJA SAVLADALA

Almir Šabotić

Da u porodičnom poslu i slozi leži ključ uspjeha daju primjer ljudi sa prostora Petnjice i Bihora, a naročito mladi poljoprivrednici.
Jedan od njih je Almir Šabotić, koji se već duži niz godina bavi poljoprivredom u selu Tucanje.

Okupio je svoju porodicu i započeo porodični biznis. Kaže da bez velikog rada i sloge teško da se može opstati u ovom poslu.
,,Poljoprivreda je težak i zahtjevan posao. Moraš znati šta želiš kako bi ti to bio neki dalji cilj. Planiram da kupim još 20 krava jer sam stvorio uslove za to. Uz ovih 15 koje imam biće to dosta posla. Ranije sam imao oko 100 ovaca, ali sam ih prodao. Poljoprivreda je nepredvidiv posao. Ima dosta ulaganja, ima prihoda, ali se desi i da se ode u minus. Nikad se ne zna. Sve sami radimo, ja, žena i troje djece,” kaže Almir poznatiji pod nadimkom Cajo.
Kaže da je možda i mogao da se odseli odavde i da se bavi drugim poslom ali da bi ga nostalgija za zavičajem brzo savladala. 
,,Šta znam…možda sam i mogao da odem odavde. Možda bi mi bilo lakše. Ali ja sam se opredijelio za ovaj posao i ne kajem se. Ima dosta posla i teško je, ali ne žalim. Svoju djecu učim kako da budu vrijedni radnici, što naš narod kaže “krvavi”. Voleo bih, naravno kao i svaki roditelj da mu djeca budu vrijedna, poštena i da žive od poštenog rada i smatram da to kroz poljoprivredu mogu da nauče,” kaže za portal radija Petnjica Almir Šabotić.

ALMINA ŠABOTIĆ