MZ VRBICA: ZAJEDNO DO NOVE GASULHANE

Gasulhana u Vrbici

Mještani MZ Vrbica otpočeli su izgradnju gasulhane. Ovo je prvi namjenski objekat na području ove MZ. Na dobrovoljnoj osnovi, mještani su otpočeli sa prikupljanjem novca i, kako su istakli iz odbora, veoma su zadovoljni odzivom.

“Mještani su prepoznali značaj ove akcije kao i značaj samog objekta pa su se rado odazvali. Odbor za izgradnju, na čijem sam čelu, radi ovaj objekat sve preko više ponuda. Nijesmo htjeli da se baziramo na jednog izvođača, naprotiv, uzimali smo više ponuda pa odabirali onu najpovoljniju a ne na uštrb kvaliteta. Koliko je mještanima bila potreba za ovim objektom, najbolje goviri podatak da smo u rekordnom vremenu sakupuli oko pet hiljada eura od njih. Moram istaći i donatore koji su se skoro pa sami javili. Veliku zahvalnost dugujemo Šerbu Adroviću iz Amerike koji je poklonio 30 ari zemlje za gasulhanu. Zahvaljujući njemu, ubrzo ćemo imat gasulhanu pored glavnog puta, sa ogromnim parkingom, strujom i vodom. Stovarište “Nikola” iz Berana je donirala pet kubika daske koju su nam dopremili na plac. Naš rođak, Sead  Adrović iz Švajcarske, donirao je 1500 eura a njegov sin Nino istu sumu priložio tako da smo od njih dobili 3000 eura. Frima Tref je takođe uzela učešće u donaciji. Naravno, želja za gasulhanom u Vrbici je toliko velika da se javljaju ljudi da ponude pomoć čak i oko prevoza materijala, iskopa temelja gdje smo mještaninu iz drugog sela sipali naftu u bager, a on je iskopao temelje bez bilo koje druge novčane naknade. Predsjednik opštine, Samir Agović, obišao je radove i najavio pomoć, od finansijske do mehanizacije. Vrbičana ima širom svijeta i krenule su akcije sakupljanja novca i u dijaspori. Od Njemačke, Luksemburga, Slovenija, Švajcarska itd.predstavnici su dobili priznanice i, koliko imam informacije a one su tačne, akcija je u toku i to uspješna. Za sada, imamo početna sredstva za ove radove koje smo otpočeli. Sa novce iz dajaspore, nadamo se da ćemo uspjet da finiširamo ovaj objekat za doborobit svih nas”; istakao je za portal radija Husnija Hulja Adrović, predsjednik Odbora za izgradnju gasulhane u Vrbici.

Gasulhana ima oko 220 kvadrata a projekat je još jedna u nizu donacija od strane Harisa Adrovića, koji je izradio projekat.

DENIS BOŽOVIĆ