SPORT I DIJASPORA: UNION PONOVO SLAVIO

1
131
Esko Trubljanin

U dvadestom kolu prvog diviziona Luksemburške lige Unoin 05 KAYL/TETANGE je pobijedio ekipu Remich/Bous sa 2:1.  Znajući da ga samo pobjeda ostavlja u trci za prelaz u veći rang takmičenja Union je od prve minute krenuo na sve ili ništa. Bila je to žestoka borba na terenu; oba tima su se borila za svaku loptu, vrebali greške protivnika, napadali… Već u 16 minuti na dodavanje Tony Lopesa, brzonogi Demir Zejnelagić dovodi Union u vodstvo od 1:0. Ekipa Remiš/Bous se bori, ali uzalud.
    Do kraja prvog poluvremena Union stvara još četiri stopostotne prilike za gol ali na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom od 1:0. U nastavku Union nastavlja da napada i stvara šanse za gol ali kao po starom dobrom pravilu kad se ne Iskoriste prilike slijedi kazna.  U 57-oj minuti kapitena Uniona Jonni Santosa pogađa lopta u zoni šesnesterca u ruku i sudija pokazuje na bijelu tačku. Remich/Bous poravnava rezultat na 1:1. U 70-oj minuti Trener Uniona 05 Esko Trubljanin uvodi šesnestogodišnjeg Denisa Ličinu u igru koji donosi svežinu u napadu i Union u nekoliko sledećih minuta stvara tri stopostotne prilike za gol i tako iz jedne takve najbolji Igrač na terenu Tony Lopes postiže drugi gol za Union. Erupcija oduševljenja Unionovih navijača kojih je više bilo neko domaćih navijača. Mogao je Union do kraja da uveća prednost ali je, zahvaljujući sreći protivničkog tima, ostalo 2:1. Pored strijelca Demira Zejnelagića – odlične partiju su pružili svi Unionovi igrači koji vode porijeklo sa prostora Balkana: Adrian Ahmetxhekaj, Elvin Šabanović, Meris Ramdedović i Denis Ličina.

Predsjednik: Mita Ličina

 I ako oslabljeni bez nekoliko standardnih igrača došli smo do tri vrlo važna boda koja nas i dalje ostavljaju u igru za PH ligu. Naši igrači su ostavili srce na terenu i rezultat nije mogao izostati. Kad se igrači ovako bore kao što je ti bio slučaj danas ni jedna ekipa nam ne može parirat. Danas je naša publika bila naš dvanesti igrač imao sam utisak da igramo u Tetanžu a ne u gostima. Želim da se zahvalim našoj vjernoj publici na podršci a igračima na pokazanom zalaganju na terenu.

F.S.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY