PETNJICA: GLASAJTE ZA NAJBOLJEG SPORTISTU U DIJASPORI ZA 2018. GODINU

7
1153
NAJBOLJI U DIJASPORI

Na adresu Radija Petnjica stiglo je više predloga za izbor sportiste za 2018. godinu u dijaspori.

Izdvojili smo četiri imena za koja možete glasati na portalu radija od danas do utorka, 25. decembra u 24:00 h. Anketa je na stranici www.radiopetnjica.me

 

Nominovani sportisti u kategoriji “Najsportista u 2018. godini” su:

Alan Šabotić
Alan Šabotić, rođen 14.07.2002. u Oltenu, Švajcarska. Fudbaler je  Oltena. Alan je prošle godine u novembru debitovao za fudbalsku reprezentaciju Crne Gore do 16 godina (U16). U klubu gdje igra, imao je najviše pripremljenih golova (11). Juna 2018. proglašen je za najboljeg atletičara u mjestu Dulliken, Švajcarska. U svim disciplinama je uzeo prvo mjesto.
________________________________

 

Dženita Ramčilović
Dženita Ramčilović, je u ovoj godini nastupila za reprezentaciju Crne Gore (U19) za kvalifikacije u Austriji. Igru koju je Dženita prikazala i pozitivne kritike od strane trenera, dovele su do toga da se uskoro očekuje i poziv za A selekciju Crne Gore za žene. U Švajcarskoj nastupa za Ciriški Grashopers do 19 godina, a zahvaljujući dobroj igri, ponijela je epitet i najboljeg igrača sredine terena. U više navrata proglašavana je za najbolju igračicu turnira do 19 godina. Pored mnogih nagrada, dobila je i nagradu za najbolji gol dat u sezoni U19. Dženita je trenutno igrač Grashopersa i sa svojim klubom zauzima drugo mjesto na tabeli, a od januara sledeće godine, nastupiće i za seniorke istoimenog kluba.
______________________________

 

Edis Agović

Edis Agović, rođen 12.07.1993. godine i igra za fudbalski klub F91 DUDELANGE, šampion Luksemburga i prvi tim koji je uspio da se kvalifikuje za Evropsku ligu u istoriji  Luksemburga i to u grupi sa ekipama kao što su OLYMPIACOS (Grčka), AC MILAN (Italija), REAL BETIS SEVILLA (Spanija). Na Transfermarkt.com, gdje se mogu vidjeti i vrijednosti igrača u eurima, Edis “vrijedi”125.000€.
Na početku sezone Edis je osvojio prvu titulu sa ekipom F91 DUDELANGE. Sa svojim klubom zauzeo je treće mjesto sa samo tri boda zaostatka, a u Kup takmičenju su stigli do 1/4 finala.
_____________________________________________

 

Meris Skenderović

Meris Skenderović, prvi Bihorac koji igra u Bundesligi. Igra za TSG Hoffenheim i član je U21 reprezentacije Crne Gore u fudbalu. Jedan od najboljih fudbalera napadača u Njemačkoj godišta 1998. Rođen je u Trpezima. Meris  je prošao cijelu fudbalsku akademiju Hofenhajma i prvi je Bihorac koji je potpisao profesionalni ugovor u Bundesligi. Za mlađe reperezentacije do 17 i 19 godina, postigao je 65 golova, sa čime je pokupio titulu ubjedljivo najboljeg strijelca. Za Hofenhajm je potpisao četvorogodišnji ugovor.

Opština Petnjica će i ove godine na svečanosti povodom novogodišnjih praznika nagraditi najbolje sportiste u 2018.god.  Nagrade će biti u 3 kategorije:

–          Najbolji sportski kolektiv,

–          Najbolji sportista i

–          Najbolji sportista u dijaspori.

SAMIR RASTODER

 

 

7 COMMENTS

  1. Uz želju da svi kandidati, pored nagrade za koju se bore, postignu veeliki uspjeh u svom poslu želim istaći da je prvi bihorac koji je potpisao profesionalni ugovor u Bindesligi Damir (Šefket) Agović iz Orahova, koji je igračku karijeru gradio u Eintracht Frankfurt-u i nakon teske povrede, koja mu je stavila tačku na igračku karijeru, se uspjesno bavi trenerskim radom, ranije u Vehen Wiesbaden-u a danas u Eintracht Frankfurtu.

  2. Ovo na slici je Denis Agovic, koji je podjednako mogao da bude nominivan, ali vam se oprasta, jer su blizanci ?

  3. Aferim Edise!Ti si ponos Bihora i Crne Gore sa tvojim blizancem Denisom.Zalosno je sto vas je komisija za odabir kandidata razdvojila,zalosno je sto ste zbog izjave za luksemburske novine,da ti srce kuca za Crnu Goru iskljuceni iz luksemburske reprezentacije u kojoj je Denis bio kapiten,a najzalosnije sto vas ni Crna Gora ne forsira kao izuzetne mlade talente.

LEAVE A REPLY