Održana redovna izborna skupština ZK „Bihor“ – Luksemburg 2018 –  NEMA POSUSTAJANJA – IDEMO NAPRIJED

1
576
UPRAVNI ODBOR

    U narednoj godini na mjestu predsjednika Upravnog odbora ZK „Bihor“ biće dipl. ing agronomije Esko Halilović, potpredsjednik Nuradin Nino Muhović, sekretar Hamdija M. Rastoder, predsjednik Skupštine Raif Adrović, a predsjednik savjeta ostaje Hamid Rastoder Savinoborski. Na mjestu blagajnika biće Sead Agović. Finansijsku komisiju činiće Harun Halilović, predsjednik,  i članovi Sabrija Ramdedović i Zeno Ćeman 

U luksemburškom gradu Rumelanžu, u velikoj sali Centra za kulturu, 15. 12. 2018., održana je deseta redovna Izborna skupština ZK „Bihor“.
ZK „Bihor“ je udruženja sa, najvjerovatnije, najbrojnijim članstvom u cijeloj dijaspori među udruženjima čiji članovi dolaze mahom iz Crne Gore, većinom sa područja opština Petnjica i Bijelo Polje, ali jedan broj dolazi i iz drugih opština Crne Gore, kao i iz drugi republika sa Balkana. Udruženje bilježi i nekoliko luksemburških građana u svojim redovima.
No, nije samo brojnost članstava glavna i prepoznatljiva kategorija udruženja, već mnogo više od toga – bogata nomenklatura aktivnosti koje stoje zacrtane u svom planu rada još od samog začetka udruženja; one su brojne, dobro poznate, i svaki put realizovane sa velikim uspjehom, bilo da se radi o ugošćavanju najboljih đaka završnih razreda devet osnovnih bihorskih škola, festivalu bošnjačke kulture ili Prvomajskom susretu dijaspore.
I to je samo dio aktivnosti koje sprovodi ovo udruženje.
Kako je i zacrtano statutom udruženja – jednom godišnje se organizuju izborna i generalna skupština na kojima se biraju članovi u Upravni odbor, finansijaska komisija od tri člana, predsjednik skupštine i predsjednik savjeta udruženja. Tako je bilo i ovaj  put.
Na dnevnom redu bile su sljedeće tačke:
1. Izvještaj predsjednika UO ZK „Bihor“ o aktivnostima udruženja u protekloj godini.

 1. Izvještaj blagajnika o finansijskom stanju
 2. Izvještaj finansijske komisije
 3. Izborni proces
 4. RaznoOvogodišnju Generalnu i Izbornu skupštinu otvorio je dosadašnji predsjednik skupštine Nuradin Nino Muhović, a onda se prisutnima obratio dosadašnji Predsjednik UO ZK dipl. maš. Ing. Remzija Hajdarpašić koji je tokom svog izlaganja detaljno govorio o aktivnostima kluba u prošloj godini i posebno naglasio važnost osnivanja udruženja mladih ZK Bihor na čijem čelu je postavljen Merlin Muhović. U svom iscrpnom govoru Hajdarpašić je naglasio da je bilo i određenih propusta tokom sprovođenja aktivnosti, ali ko radi taj i griješi – rekao je Hajdarpašić i dodao: novi Upravni odbor će se, tako se nadam, truditi da se, tokom budućeg rada, ti sitni propust anuliraju i tako ćemo se boriti dok postojimo da iz godine u godinu uvijek idemo korak naprijed.

Blagajnik udruženja Raif Adrović je informisao prisutne o finansijskim tokovima udruženja u prošloj godini i naglasio da je, i pored velikih donacija i troškova za manifedstacije, finansijsko stanje i dalje pozitivno i na zavidnom nivou.
Poslije njihovog obraćanja, prvo se predstavila folklorna grupa ZK „Bihor“ a onda je uslijedio proces glasanja za članove novoga odbora i druge organe upravljanja.
Komisija od pet članova je odradila svoj posao, a onda je, poslije njihovog prebrojavanja glasova, konstatovano da su u novi odbor ušli sljedeći članovi:

 1. Esko Halilović
 2. Jasmin Miko Šabotić
 3. Remzija Hajdarpašić
 4. Hamdija Rastoder
 5. Edin Latić
 6. Sead Agović
 7. Alija Skenderović
 8. Sabit Šabotić
 9. Ernad Ero Muhović
 10. Elvir Ramdedović
 11. Zeljo Murić
 12. Nuradin Nino Muhović
 13. Tufo Čivović
 14. Hamid Rastoder i
 15. Raif Adrović, koji, kao predsjednik Skupštine direktno ulazii u odbor sa stopostotnim brojem glasova. 

Na kraju, poslije konsultacija članova novoga odbora, odlučeno je da se rukovodeće funkcije u klubu podijele na sljedeći način:
Predsjednik Upravnog odbora: Esko Halilović
Potpredsjednik: Nino Muhović
Sekretar: Hamdija M. Rastoder
Predsjednik savjeta: Hamid Rastoder
Blagajnik: Sead Agović
Predsjednik skupštine: Raif Adrović

Finansijsku komisiju čini će:
1. Harun Halilović, predsjednik

 1. Sabrija Ramdedović i
  3. Zeno Ćeman

 

Na kraju, obratio se i novoizabrani predsjednik, koji je ovu funkciju obnašao i u nekoliko ranijih mandata. Zahvalio se na povjerenju i obećao da će se maksimalno truditi da to i opravda.
Mi ćemo, naglasio je između ostalog Halilović, uraditi sve da inteziviramo saradnju sa opštinom Rumelonž (Rumelange) i njenim institucijama. Trudićemo se da kao i do sada budemo primjer dobre organizovanost i rada. Nećemo zaboraviti našu opštinu Petnjica, niti državu iz koje dolazi većina nas – Crnu Goru – rekao je na kraju Esko Halilović.

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY