U okviru „Dana evropskog filma“ večeras će u sali Centra za kulturu u Petnjici biti prikazan njemački film “J… se profesore”, u organizaciji ove ustanove sa početkom u 18h.

Film će biti prikazanim u trajanju od 112 minuta.

Film govori o prevarantu poznatom kao Zeki Miler koji izlazi iz zatvora i traga za svojim plijenom iz pljačke. Javlja se na konkurs za domara škole, ispod čije sportske sale leži zakopan novac. Ali, dobija mjesto nastavnika na zamjeni i prinuđen je da se bavi problematičnom djecom koja ne znaju čak ni da napišu „J… se, profesore”. I tako započinje njegova pedagoška karijera

. S nesvakidašnjim pristupom, profesor Zeki postaje najluđi profesor svih vremena. Njegov pedagoški pristup u početku osuđuje kolegica Lisa Schnabelstedt (Karoline Herfurth) koja se s vremenom polako zaljubljuje u profesora Zekija i čak mu pomaže iskopati nešto vrijednije od novca, ostatke njegovog vlastitog integriteta.

ALDIJANA NOVALIĆ

PODIJELI

1 komentar

  1. Ja sam mislio da se vokativ odvaja zarezima, ali sad vidim da to, izgleda, zavisi od položaja u tekstu. (Nemoj neko da sad pomisli da je “izgleda” u vokativu. ?) A onda ovaj zapadnjački pokušaj filma… Kad samo pročitam naslov, dovoljno je. Mogu mislit šta se dešava u njemu. A pored toga, ovaj poster kao da je od nekog pornića. U petnjičkoj relativno zdravoj sredini bi trebalo paziti šta se plasira mladima. Ali izgleda da u upravi nema nikoga koga bismo mogli nazvati insanom da lupi cenzuru na zapadnjačke bljuvotine. I onda se nađe gomila maloumnika koji prodaju priču o slobodi govora. A cenzura (ne cezura) se ne može smatrati za negativnu pojavu ako izdvaja ono što valja i što je potrebno, a uklanja ono čemu je mjesto na otpadu. (To je kao ono kad ti nevaspitano dijete opsuje majku, a ti mu zalijepiš šamarčinu da bi mu svi zubi popadali i da zbog toga to više ne ponovi.)
    A kad li će Bihorci iskopati svoj integritet ispod crnogorskog javnog WCa? (Inače, retoričko pitanje.)

OSTAVITI ODGOVOR