SANACIJA PUTNE INFRASTRUKTURE U PETNJICI: PRIORITET MZ BOR I SAVIN BOR

Lokalna uprava, kako su saopštili u više navrata, i ove godine će intezivno raditi na unapređenju saobraćajne infrastrukture na području opštine Petnjica.

Nakon što su predstavnici lokalne uprave sa direktorom komunalnog preduzeća Mithadom Cikotićem, obišli sve putne pravce na podučju opštine i na osnovu činjeničnog stanja utvrđeni su prioriteti tako da su akcenat stavili na MZ Bor i Savin Bor.

“Nakon sanacije putnih pravaca u ovim MZ, radićemo u Daščoj rijeci, Javorovi. Naša namjera da radimo na unapređenju putne infrastrukture najbolji je dokaz da je, shodno ranije usvojenom planu, trenutno radimo na sanaciji lokalnih putnih pravac na području MZ Bor. Mehanizaciju komunalnog smo angažovali na sanaciji lokalnog puta Bor – Dobrodole – ka zaseocima Ličine i Vrsajke. Takođe smo ovih dana angažovali buldožer koji trenutno radi na putnom pravcu Radmanci – Ponor u mjestu Sutjeska sa konkretnim zadatkom da ublaži uspon i proširi krivine na ovoj kritičnom dionici pomenutog puta. Zbog izuzetno teškog terena, biće angažovani mineri iz namjenske fabrike Poliex iz Berana i nakon tog posla očekujem da ćemo konačno imati kvalitetan putni pravac prema selu Ponor što će biti od velikog značaje za tamnošnje žitelje”, saopštio je Samir Agović predsjednik opštine za portal radija i dodao da shondo planiranim aktivnostima saniraće putne pravce i na području MZ Godočeljo, Lagatore, Trpezi, Vrbica, Radmanci i Vrševo.

“Ranije smo radili na sanaciji dijela putnih pravaca u MZ Tucanje, ali nijesmo završili sve što smo planirali pa će se mehanizacija povratiti da i tamo završimo kvalitetnu sanaciju makadamskih putnih pravaca. Kada već govorimo sanaciji putnih pravaca i razvoju ruralne infrastrukture kazaću da smo planirali da i prema našim planinama gdje izdižu naši stočari intervenišemo na oštećenim putnim pravcima kako bi lakše omogućili da naši stočari lakše mogu doći do svojih katuna”, istakao je Agović.

Za ove intervencije na lokalnim putnim pravcima, opština je budžetom opredijelila 20 hiljada eura.

DENIS BOŽOVIĆ