TURNIR U ZINGU: PEHARI U RUKAMA ŠABOTIĆA I SKENDEROVIĆA

2
463
Turnir u zingu

U organizaciji ZK „Bihor“ iz Luksemburga i ove godine 3. decembra, u prostorijama ovog udruženja, organizovan je tradicionalni turnir u zingu pod imenom „Adžo zinga“.
Turnir je otvorio Remzija Hajdarpašić i objasnio propozicije takmičenja.
Ovo tradicionalno takmičenje otpočelo je tačno u 10:00h, kako je i planirano, a učešće su uzela 42 takmičara podijeni u 21 ekipu.

Pobjednici: Džeko Skenderović i Sabit Šabotić

Sve je proteklo u duhu igre i dobre zabave, a najboljima su se pokazali Džeko Skenderović i Sabit Šabotić. Oni su poslije dvije odigrane partije protiv drugoplasiranih Ahmeta Škrijelja i Medžida Adrovića imali rezultat 1 : 1, te su razigravali u trećoj partiji, gdje su Šabotić i Skenderović imali više sportske sreće.
Treće mjesto pripalo je Šeku Ramdedoviću i Aldanu Rastoderu.
Napomene radi, godine 2015, ovo laskavo priznanje ponijeli su Elvedin Čupo Muhović i Harun Halilović, a 2016. Mevludin Mele Avdić i Amer Gorčević.
Na samom kraju takmičenja prisutnima se obratio predsjednik udruženja ZK „Bihor“ Esko Halilović koji je i uručio priznanja, te se zahvalio učesnicima i čestitao pobjednicima uz želju da će se sportske i kulturne aktivnosti u ZK Bihor i dalje nastaviti u duhu druženja i prijateljstva

Stoje: Skenderović i Šabotić
Sjede: Adrović i Škrijelj
Čuče: Ramdedović i Rastoder

2 COMMENTS

  1. Vidi Bihorcima Crnogorske zastave u pozadini nigdje Sandžačke zastave, ja pomislih Bihorci organizovali neko pametno druženje da nauče nešto o Islamu, o Bošnjačkoj Historiji pozvali Muamera Zukorlica da im održi predavanje o Hostoriji Bošnjaka, kad oni organizovali turnir u igranju Zinga da Allah Sačuva

LEAVE A REPLY