SUAD AGOVIĆ (DPS PETNJICA): IMAMO ZNANJE, VIZIJU I HRABROST DA RAZVIJAMO OPŠTINU

11
704
Suad Agović (DPS)

Dipl. inž. Suad Agović, kandidat na listi „Petnjica pobjeđuje – DPS Milo Đukanović“ je u izjavi za javnost rekao da je ta partija svjesna svih potencijala koje ima Petnjica i da je poljoprivreda, između ostalih strateška grana razvoja opštine u čijem sektoru se mogu otvoriti nova radna mjesta.
U prethodnom periodu je dosta urađeno u stvaranju boljih uslova za naše poljoprivrednike, pored direktnih subvencija iz opštinskog budžeta, obezbjeđivanja plastenika, sadnog materijala, iskazana je i podrška od strane IRF-a dok je u kontinuitetu opštinska Služba za poljoprivredu pružala savjetodavnu i tehničku podršku. U saradnji sa ministarstvom poljoprivrede formirali smo Agrobiznis info centar, koji će biti generator novih inicijativa u oblasti poljoprivrede, posebno u organskoj proizvodnji, gdje vidimo veliku šansu za bihorske poljoprivrednike. Ja sam kao mladi inžinjer poljoprivrede u periodu od 2014.godine do sada, podigao zasade kontinentalnog voća, plantaže jabuke i šljive na povrsini od 1.5 ha. Takođe, imam mješoviti zasad od oko 250 sadnica, gdje imaju stabla breskve, dunje, mušmule, lijeske i pitomog kestena. Pored ovih zasada imam i proizvodnju u zaštićenom prostoru ( plastenik ) na oko šest ari i pčelinjak od oko 20 pčelinjih društava. Ovo sve navodim kao primjer da se dobrim planiranjem i radom mogu stvoriti uslovi za ozbiljno bavljenje poljoprivredom u Petnjici i da smo mi područje koje je bogato potencijalima za razvoj poljoprivrede.

 

Kao odbornik u SO Petnjica, zalagaću se da se obezbijede najbolji uslovi za ovu stratešku granu razvoja naše opštine da se i dalje stimuliše i pruža stručna i tehnička pomoć mladim ljudima koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Kontinuirano ćemo sprovoditi aktivnosti na obezbjeđenju uslova i izgradnji infrastrukture koja će dodatno poboljšati uslove za poljoprivredne proizvođače. Nastavićemo sa nabavkom solarnih panela i radićemo na elektrifikaciji katuna na Pločniku i Crnom Vrelu. Sprovodićemo neophodne aktivnosti u rješavanju problema vodosnadbijevanja na katunima i pojilištima. Nastavićemo sa podsticajnim mjerama i stimulisaćemo organsku proizvodnju. Formiraćemo klastere i obezbijediti uslove za izgradnju kuće šumskih plodova i ljekovitog bilja. Otvorićemo stočnu pijacu i veterinarsku stanicu u Petnjici. Pružićemo podršku i izgradićemo logistički centar sa hladnjačom i sušarom u Petnjici i pružaćemo stručnu podršku poljoprivrednim proizvođačima u pripremi aplikacija za UN-ov program IFAD.
Tu su još mnoge šanse koje su vezane za sveukupni razvoj infrastrukture i jačanja kapaciteta opštine koji će neminovno stvoriti bolje uslove za poljoprivredne proizvođače i za život uopšte u Petnjici.
Mi imamo viziju, potencijal, znanje i odvažnost da se suočimo sa svim izazovima i radimo sve da Petnjica bude razvijena opština. Naše sugrađanke i sugrađani već to prepoznaju i potvrdiće 26.novembra svoje opredeljenje da Petnjica pobijedi – jer nastavkom započetih inicijativa, te razvojem i stvaranjem boljih uslova za sve građane svi pobjeđuju – pobjeđuje Petnjica, izjavio je Suad Agović – budući odbornik u petnjičkom parlamentu.

11 COMMENTS

  1. Mi imamo viziju, potencijal, znanje i odvažnost da se suočimo sa svim izazovima!!! kljucna recenica ovog teksta! drugi ne mogu da vam stanu ni na crtu !

  2. Nikad mi necemo glasati za one koji su htjeli da nas ruse i da nam uniste sve ovo… mi cemo dati podrsku onima koji su nam dali opstinu pod br.1 … a, sve ostalo se vec zna ! Petnjica pobjedjuje !

  3. Glasati za URU i podrzavati je znacilo bi da bi se odrekli svega crnogorskog i pruzili priliku cetnickom vjesniku usenjenje u nase krajeve…pa, to se nece desiti!

LEAVE A REPLY