PETNJICA: ZA SADA POTVRĐENE DVIJE IZBORNE LISTE, OSTALI SE ČEKAJU, A ROK JE 31. OKTOBAR

Skupština opštine Petnjica je juče usvojila odluku prema kojoj će se na predstojećim izborima birati 31 odbornik za novi saziv lokalnog parlamenta. Za sada su dvije političke partije predale svoje liste, BDZ čiji je nosilac Almir Muratović i Pozitivna Crna Gora čiji je nosilac Sabaheta Novalić.

Opštinska izborna komisija je saopštila da je zadnji rok za predaju lista 31. oktobar. U razgovoru sa predstavnicima ostalih parlamentarnih stranki saznali smo da se i njihove liste polako svode i da će se na posljednjim konsultacijama opštinskih odbora koje će se održati u naredna dva-tri dana liste usvojiti i konačno predati Opštinskoj izbornoj komisiji.
Ono što građane Petnjice u ovom momentu posebno zanima je to ko će biti nosioci lista najvećih političkih subjekata u Petnjici pa se već mogu čuti prognoze o mogućim koalicionim dogovorima budućih aktera vlasti.

Skoro je izvjesno da će nosilac liste BS u Petnjici biti predsjednik Opštinskog odbora Adnan Muhović, a Demokrate će predstavljati Albin Ćeman. Dvije najjače političke grupacije U Petnjici, DPS i SDP nijesu nagovještavali ko će biti prvi na njihoim listama. To se odnosi i na Socijaldemokrate. Prvi čovjek SNP u Petnjici Zaim Ličina će najvjerovatnije, ukoliko ta partija prijavi listu, opet biti njen nosilac.

Ovdje se otprilike zaključuje spisak mogućih učesnika petnjičkih izbora. Ostatak stranaka –  URA Dritana Abazovića, DEMOS Miodraga Lekića, Danilovićeva Ujedinjena Crna Gora, DF-a, se nije oglašavao i ne očekuje se njihovo učešće. Prema nekim analizama jedino bi URA mogla računati na neke glasove u Bihoru a ostali bi bili na nivou statističke greške.

S.A i S.R.