MAESTRALNI KASUMOVIĆ ODUŠEVIO PETNJIČKU PUBLIKU

Sinoć je u sali Centra za kulturu u Petnjici odigrana predstava “Rod i dom”. Monodramu po tekstu Safeta Sijarića i dramaturgiji Hasana Džafića, a u režiji Vlada Kerošrvića maestralno je izveo Irfan Kasumović.

“U predstavi se prepliću i stapaju zavičajni pejzaži sa pejzažima ljudske duše, prožimaju se elementi klasične priče sa nitima moderne romaneskne kolaž-tehnike, zatim elementi misaonih tokova svijesti sa djelovima poetskog, lirskog i rustikalnog. Predstava otkriva ličnost i u prividno najprozaičnijim pojmovima, mrtvoj i statičnoj stvari udahnjuje život, te je čini bajkovitom, irealnom, a opet tako poznatom, mogućom, viđenom. Predstava ispsuje tegobno egzistencijalno mjesto žene i njezinog okruženja opterećenog mnogim zabludama, zabranama, mitovima i paramitovima”,  piše u flajeru za najavu predstave.

Nakon dugotrajnog aplauza glumcu, u sali Centra za kulturu, srdačno je pozdravljen i pisac Sijarić koji se zahvalio svim učesnicima na sjajnoj interpretaciji onoga što su njegove misli i ideje iz djela po kojoj je rađena predstava.

S.R.