DPS: OSUĐUJEMO INICIJATIVU PODIZANJA SPOMENIKA PAVLU ĐURIŠIĆU

2
399

Demokratska partija socijalista saopštila je da najoštrije osuđuje pokušaj podizanja spomenika Pavlu Đurišiću u selu Gornje Zaostro kod Berana.

“Demokratska partija socijalista najoštrije osuđuje inicijativu i ponovni pokušaj podizanja spomenika četničkom komandantu Pavlu Đurišiću u beranskom selu Gornje Zaostro. Podsjećamo crnogorsku javnost da su crnogorske državne institucije još 2003. godine spriječile istovjetan “poduhvat“ političke družine predvođene četničkim vojvodom Andrijom Mandićem koja se danas predstavlja kao Demokratski front, a prije 14 godina je nastupala pod imenom Srpska narodna stranka. Najnovija inicijativa Demokratskog fronta za podizanje spomenika četničkom komandantu Pavlu Đurišiću, kojom se pokušavaju povampiriti duhovi četništva i fašizma, jasno govori da taj politički savez nije ni jednog momenta odustao od svoje nacionalističke politike, na što bez prestanka ukazujemo”, navodi se u saopštenju DPS-a.

U saopštenju se dodaje da podizanje spomenika predstavlja izvrgavanje ruglu crnogorske antifaštističke tradicije.

“Podizanje spomenika Đurišiću, ali i samo ponavljanje takve inicijative, predstavlja u prvom redu izvrgavanje ruglu crnogorske antifaštističke tradicije, na čijim je temeljima iznikla današnja građanska država Crna Gora. To i jeste krajnji cilj DF-a i njihovih lidera. Iz prikrajka se javljaju i njihovi koalicioni partneri iz SDP-a, bezuspješno i nemušto pokušavajući da sramnu inicijativu DF-a pripišu DPS-u. Umjesto da u okviru koalicije zatraže od DF-a povlačenje inicijative ili principijelno, u skladu sa svojim tvrdnjama da su uvijek „na pravoj strani istorije“, zbog ideje o spomeniku Đurišiću raskinu koaliciju u svim opštinama gdje podržavaju četničke vojvode. Manite se nas, rješavajte probleme u okviru vaše koalicije, a politika koju predvodi DPS će, kao i uvijek, umjeti uspješno da odbrani vrijednosti antifašističke Crne Gore”, zaključeno je u saopštenju.

2 COMMENTS

  1. Ne prebacujte lopticu na drugoj strani.Nije hrabrost tražiti krivicu kod drugih.Vi ste vlast pa rešavajte probem.Ovim treba da se pozabave državne institucije a ne politika plašeći narod da bi pridobili biračko tijelo te tako duže ostali na vlast.Dižete galamu oko nevažne osobe koji je pokojnik preko sedamdeset godina.Uostlom zadnji ste dali saopštenje od SDP-a,to jasno govori ko više brine za državu.

  2. Dobro je sto je dosta zivih gradjana koji znaju ko je sa Mandicem i Milosevicem ratovao po BIH Hrvatskoj i hapsio i prebijao nevine Bosnjake po CG a sad pokusavaju njihova ne-djela pripisati SDP-u, koji im je zasmetao da prodaju jos ono malo narodske muke sto je ostalo.SDP je u srcu casnih gradjana CG, kojih je,nazalost, manje od necasnih ratnih i svakolikih profitera,prevaranata i pljackasa.

LEAVE A REPLY