MITROVIĆ NA SASTANKU SA PREDSTAVNICIMA SCANJ-A

U nedjelju 09. Jula 2017 godine Generalni konzulat Crne Gore u Frankfurtu bio je domaćim sastanka direktora Uprave za dijasporu, Predraga Mitrovića i predstavnika Saveza crnogorskih asocijacija u Njemačkoj. Tročlano predstavništvo saveza čineli su predjsednik Rifat Stanković, te članovi predsjedništva gospodin Sokolj Dacić i Miloš Bukilić. Sastanku je prisustvovao i konzul Crne Gore u Frankfurtu Dejan Vuković.

Tokom razgovora predsjednik Rifat Stanković je informisao gospodina Mirtovića o nedavnim kadrovskim promjenama u Predsjedništvu saveza i projektima koje savez planira realizovati u narednim periodu. Dogovoreni su sledeći koraci koji će već dobru saradnju podići na viši stepen medjusobne komunikacije i razumjevanja na partnerskim osnovama.

Predrag Mitorvić je sa svoje strane izrazio podršku Predsjedništvu Saveza crnogorskih asocijacija u Njemačkoj u uvjerenju da će se plodna saradnja ostvarivati kao i do sada.

S obzirom da je SCANj pokrenuo postupak za smjenu bivšeg generalnog sekretara Emire Ličine iz Svjeta za dijasporu istaknuto je da je gospodja Ličina izgubila povjerenje saveza i da više ne može biti njegov predstvanik u okviru toga vladinog tijela. Stoga je zahtjevano da se postupak što prije realizuje kako bi se sa strane saveza predložio drugi kandidat za to mejsto.

OSMAN DESTANOVIĆ