OO SDP PETNJICA: ZAŠTO U PETNJICI POSTOJE SAMO KANCELARIJE SOCIJALNOG I ZDRAVSTVENOG FONDA?

OOSDP Petnjica

Petnjički odbor SDP je u saopštenju ostavljenom Radiju Petnjica podsjetio  građane opštine Petnjica i dijasporu da je ta partija prije četri godine nudila političkim subjektima formiranje široke koalicije koja bi upravljala novom opštinom i gdje bi bili zapošljeni samo oni koji znaju a ne oni koji su partijski podobni. Iz OO SDP kažu da je tada ta ideja odbijena i formirana je vlast koja u svojem mandatu nije uspjela da realizuje ono što smo svi očekivali i što je bilo neophodno uraditi već u prvoj godini.

“Sada nakon četiri godine u našoj opštini od državnih institucija funkcioniše samo Centar za socijalni rad i Fond za zdravstveno osiguranje koje zbog nefunkcionisanja drugih državnih institucija kao što su MUP, Zavoda za zapošljavanje, Uprava za nekretnine itd. , ne mogu adekvatno odgovoriti zahtjevima građana. Zbog svega navedenog dajemo sebi za pravo da tražimo u ime građana Petnjice objašnjenje od onih koji primaju plate za to iz budžeta, odnosno od novca građana.

Zbog čega za lične isprave ili čak obični izvod građani i dalje idu u Berane a u Petnjici imamo završen namjenski objekat koji već treću godinu čeka službenike?

Šta je sa kancelarijama Zavoda za zapošljavanje, Elektrodistribucije, Uprave za nekretnine – katastra, Službe zaštite i spašavanja, veterinarske stanice, banke, poljoprivredne savjetodavne službe, kancelarije za izgradnju projekata za potencijalne investitore…?

Da li je rezultat uspješnosti četvorogodišnjeg mandata to što smo vjerovatno jedina opština na svijetu koja nema banku, slastičaru, knjižaru, kiosk, fotokoprinicu, normalan butik…zašto “pobjeze” banka kad nam “cvjeta” opština?

Zašto nema investitora kad je idealno za ulaganje? Investitori neće da ih opština oslobodi plaćanja sitnih fiskaliteta, investitori hoće infrastrukturu za nesmetan rad a takse od nekoliko desetina eura će platiti.

Tražimo od nadležnih da konačno krenu sa rješavanjem konkretnih lokalnih problema umjesto svakodnevnog hvalisanja zbog izgradnje administrativnog objekta i započetog puta koji uostalom finansira Vlada sredstvima iz budžeta tj. novcem građana”, stoji u saopštenju OO SDP Petnjica.

S.A.