ZA VODOVOD OVE GODINE 100.000 EURA OD VLADE I OPŠTINE

5
353
Samir Agović

Lokalna uprava je ove godine odlučila da intezivno radi na rješavanju vodosnabdijevanja opštine Petnjica. Završena je tenderska procedura oko odabira najbolje ponude za nabavku cijevi za vodovod “Murovsko vrelo”, a vrijednost je 100 000 eura. Ovo je za sada najveći iznos kada je riječ o realizacija ovog projekta. Iz budžeta Ministarstva poljoprivrede je obezbijeđeno 80 000 eura, a lokalna uprava je izdvojila 20 000 eura.
,,Smatram da su ovo značajna sredstva i da ćemo u u ovoj godini uraditi dosta na vodovodu. Vjerjujem da će i ove godine biti angažovana Vojska Crne Gore koja nam je značajno pomogla u prethodne dvije kada je u pitanju iskop kanala. Takođe, očekujem da će i građani učestvovati sa svojim sredstvima, a sve sa ciljem da što više uradimo na ovom projektu. Posjetu premijera Markovića smo iskoristili da na način da smo i ovo pitanje tretirali i ja lično očekujem da će premijer obezbijediti dodatna sredstva, jer se sam uvjerio da je ovo projekat od izuzetne važnosti za našu opštinu i da je u ovom trenutku najveći u Crnoj Gori“- naglasio je predsjednik opštine Samir Agović.
Osim pomenutog vodovoda u toku je tenderska procedura oko odabira najbolje ponude za izradu kapteže na vodovodu Višnjica u Savinom Boru.
,,Ovaj vodovod je za 40 domaćinstava pa smo odlučili da zbog toga nakon ovog prvog prioriteta, zbog građana Savin Bora, na drugom mjestu bude njihova inicijativa oko izgradnje ovog vodovoda. Ovo sam kazao iz razloga što imamo još zahtjeva sa terena za rješavanje vodosnabdijevanja, a posebno ističem da imamo problem u Javorovi, ali i u Daščoj rijeci kada je u pitanju ova oblast. Mi smo apelovali, posebno na predstavnike iz MZ Javorova, da budu proaktivniji i da obezbijede potrebnu dokumentaciju kako bi konačno i za potrebe građana iz te MZ nešto uradili na rješavanju tog akutnog problema“, rekao je Agović.
Ono što takođe opterećuje jeste i problem gradskog vodovoda koji se često muti kada pada kiša ili snijeg.
,,Pokušaćemo da iznađemo najbolje moguće rješenje za ovakvo stanje. Podsjetiću da smo gradili hlonatorsku stanicu i da se voda sada redovno hloriše ali da bi bila u potpunosti ispravna mora se eliminasati mutnoća vode. Kako smo dobili mišljenje od relevantnih institucija, tehnologija je jako skupa za izgradnju takvog postrojenja koje je takvog tehnološkog dostignuća da u potpunosti može da eliminiše mutnoću. Uputili smo niz zahtjeva prema potencijalnim donatorima i očekujemo da će bar neko od njih biti spreman da nam pomogne da riješimo ovaj veliki problem“, rekao je Agović
Lokalna samouprava se nalazi u pripremnoj fazi za preuzimanje na gazdovanje od strane lokalnog komunalnog preduzeća još nekoliko vodovoda, a sve sa ciljem da se na odgovorniji način brine o kvalitetu vode za piće.

SELMA ADROVIĆ

5 COMMENTS

  1. Konačno nešto pozitivno i konkretno. Bez vode nema života.Naravno da ćemo i mi građani da učestvuje na je vodovod prioritet prioriteta.

  2. Svi stanovnici gornjeg Bihora koriste vodu i odlazu smece a ovi pametnjakovici iz opstine naplacuju taksu samo stanovnicima uzeg jezgra Petnjice koji disu smrad iz kontejnera i koriste najprljaviju vodu u Bihoru a vjerujem i u regionu.Predsjednik opstine i vecina zaposlenih u njoj i oko nje zive po okolnim selima i bas ih briga sto mi pijemo mutnu vodu i trpimo smrad njihovog smeca i jos im od toga punimo budzet. Ovim putem pozivam petnjicane da se pobume i traze ili ukidanje ili uvodjenje takse za sve gradjane petnjice i sprijece ociglednu diskriminaciju.

  3. Vodu plaćaju samo Petnjicani, pa koriste li vodu i stanovnici ostalih sela? Ta voda već 10 godina nije ispravna za piće

LEAVE A REPLY