BS: INICIJATIVA ZA SMJENU MUHOVIĆA NEOPRAVDANA, NJEGOVI STAVOVI NE PREDSTAVLJAJU POLITIKU BS

Predsjedništvo BS preporučilo je poslanicima Bošnjačke stranke da glasaju za skidanje imuniteta dvojici poslanika Demokratskog fronta, u vezi sa zahtjevom tužilaštva za odobrenje za krivično gonjenje.
Smatramo da poslanički imunitet ne smije biti prepreka nikome kada su u pitanju sprovođenje tužilačke istrage o događajima na dan parlamentarnih izbora, održanih 16. oktobra prošle godine.
Bošnjačka stranka insistira da se postupak dovede do kraja i dobije svoj potpuni institucionalni epilog.
Predsjedništvo BS je ocijenilo da javni istupi i djelovanje Orhana Šahmanovića, predsjednika opštine Plav, su u suprotnosti sa programskim načelima Bošnjačke stranke i nanose štetu partiji.
Predsjedništvo se ograđuje od njegovog javnog istupa koji se odnosi na temeljne odrednice programa naše politike, a tiču se integracija Crne Gore u EU i NATO.
Bošnjačka stranka poziva članstvo da pokažu akciono jedinstvo i u vezi sa tim daje punu podršku rukovodstvu opštinskog odbora BS u Plavu.
Takođe, predsjedništvo Bošnjačke stranke osuđuje nedavne izjave i istupe Adnana Muhovića, predsjednika Skupštine opštine Petnjica i predsjednika opštinskog odbora BS u Petnjici. Takvi stavovi ne predstavljaju politiku Bošnjačke stranke.
Predsjedništvo BS ocjenjuje da je inicijativa za smjenu predsjednika Skupštine opštine Petnjica bez opravdanja. Smatramo da lokalni DPS u Petnjici nije ispoštovao koalicioni sporazum potpisan sa opštinskim odborom Bošnjačke stranke, te da je glavni krivac za loše odnose u lokalnoj upravi. Odgovornost za nefunkcionisanje lokalne uprave leži na kompletnoj političkoj strukturi koja obnaša vlast u Petnjici.
Smatramo da je, imajući u vidu kompleksnu situaciju uoči lokalnih izbora koji će biti održani na jesen ove godine, potrebno prevazići nesuglasice i tražiti adekvatna rješenja u cilju efikasnijeg funkcionisanja lokalne vlasti u interesu svih građana opštine Petnjica.