“SOKOLOVI” PODIJELILI NOVOGODIŠNJE PAKETE DJECI SA POSEBNIM POTREBAMA

Bajkeri u školi "Mahmut Adrović"

Članovi moto kluba ‚‚Sokolovi“ danas su u Petnjici u prostorijama OŠ Mahmut Adrović donirali novogodišnje pakete za djecu sa posebnim potrebama.
Human gest beranskog moto kluba nakon akcije u Beranama nije zaobišao ni petnjičku djecu, te su uz paket sa slatkišima djeca dobila i paket sa školskim priborom.
Iz MK Sokolovi su istakli da ni po čemu ne razdvajaju djecu u Petnjici od djece u Beranama, te da su za vrijeme humanitarnog koncerta koji su organizovali u Centru za kulturu Berane dobili sugestiju od jednog od posjetilaca da bi u Petnjici takođe bilo humano organizovati sličnu akciju za djecu sa posebnim potrebama. Oni su se na to odazvali s velikim oduševljenjem, a rezultat toga je današnja posjeta bajkera u ulozi Deda mraza djeci sa posebnim potrebama u petnjičkoj osnovnoj školi.

Iz MK Sokolovi ističu da su oni pored toga što okupljaju ljude koji vole druženje, adrenalin i motocikle i humanitarno udruženje koje sa posebnim osjećajem gaji humanitarnu nit u svom djelovanju. Ističu da im je cilj da uljepšaju i olakšaju život kome god su u mogućnosti. Iako se stereotipno ispočitava da su bajkeri ljudi podložni kriminalu i konzumiranju opojnih sredstava iz MK Sokolovi poručuju svima koji pokušaju umanjiti značaj njihovog djela tako što će ih etiketirati kao problematične momke da se varaju, te da je MK Sokolovi na mnogo načina pokazao da radi korisne stvari za društvenu zajednicu te da će nastaviti i ustrajati na tom putu koliko god neko pokušavao da  na pogrešan način predstavi njihovo djelovanje.

U prilog njihovom iskrenom i požrtvovanom radu govori i činjenica da su nedavno dobili i donaciju od grupe građana iz Luksemburga, koji su se organizovali i donirali MK Sokolovi sredstva za svoje akcije.
Sokolovi su dali čvrsto obećali da ovo neće biti posljednji put da posjete Petnjicu, te da će nastaviti sa akcijama. Sokolovi takođe imaju odličnu saradnju sa petnjičkim moto udruženjem Bihor.
U ime škole i djece sa posebnim potrebama Sokolovima se zahvalio direktor škole Ervin Duraković.
Istakao je da nije na najbolji način upoznat sa radom MK Sokolovi te da mu je zadovoljstvo da čuje da je jedno moto udruženje na tolikom nivou aktivno u humanitarnim djelatnostima.
‚‚Više sam upoznat s radom MK Bihor, koji je za kratko vrijeme od svog postanka pokazao kako se na pravi način odnosi prema svojoj sredini kroz razne akcije koje su sprovodili.
Hvala MK Sokolovi na ovom humanitarnom gestu, naša škola će uvijek biti vama na raspolaganju za saradnju kada je riječ o svemu što je dobro i korisno“, kazao je Duraković.
U ime MK Bihor domaćin kolegama iz Berana bio je predsjednik Isad Muratović.

DINO RAČIĆ