FRONT PLAĆA PUTNE TROŠKOVE ZA DOLAZAK NA GLASANJE

DF u Petnjici
Demokratski front, koji ovih dana, žestoko napada vladajuću partiju zbog navodnog plaćanja putnih troškova potencijalnim biračima iz inostranstva, ponudio je svim studentima koji žive van Crne Gore plaćanje putnih troškova ukoliko žele da glasaju na parlamentarnim izborima 16. oktobra, uz sugestiju koga treba da zaokruže. 
U objavi na Fejsbuk stranici “DF – Mi ili on”, navodi se da je DF spreman da izađe u susret svim studentima, koji ne mogu sami da finansiraju svoj put i glasaju 16. oktobra.
“Zbog velike želje naših studenata da svojim glasom pomognu demokratske promjene u Crnoj Gori, obavještavamo Vas da će Demokratski front refundirati troškove putovanja svih studenata koji žele da glasaju 16. oktobra. Javite nam se porukom u inboks kako bismo se dogovorili oko detalja”, navodi se u objavi Fronta.
Mediji su juče objavili spisak birača kojima DPS navodno planira da plati putne troškove kako bi glasali 16. oktobra. Većina crnogorskih medija, prenijela je vijest, navodeći kao dokaz papir na kojem se nalazi spisak imena sa ljudima iz Crne Gore koji žive u inostranstvu. 
I jedan od lidera DF Nebojša Medojević na Fejsbuku je objavio navodno pismo koje premijer Milo Đukanović šalje dijaspori, a u kojem ih poziva da povede prijatelje, skupe svoju familiju i urade sve da izbori budu proslava budućnosti.
Uz fotografiju, Medojević je napisao da DPS nudi avionsku kartu i 300 eura iseljenicima da dođu da glasaju za DPS. Medojević je upozorio sve one koji bi prihvatili potencijalnu ponudu DPS, da bi time počinili krivično djelo. 
“Upozoravamo ih da i oni koji dođu čine teška krivična djela i rizikuju status u zemljama iz kojih dolaze”, napisao je Medojević na Fejsbuk profilu.
Na pismu koje je Medojević objavio nema ni memoranduma DPS, kao ni Đukanovićevog potpusa, dok je sa druge strane, Demokratski front, jasno i potpuno zvanično ponudio plaćanje troškova za studente, objavom na svojoj stranici.  
NOVAC IZ REPUBLIKE SRPSKE ZA IZBORE
Specijalno tužilaštvo otvorilo je izviđaj zbog osnova sumnje da je novac izvjesnih kompanija iz Bosne i Hercegovine, lociranih u Republici Srpskoj, preko crnogorskih kompanija korišćen za finansiranje izborne kampanje opozicione strukture u Crnoj Gori.
To je, odgovarajući na upit Pobjede, kazao specijalni tužilac Milivoje Katnić.
Prema nezvaničnim saznanjima tog lista, pažnju Tužilaštva privukao je podatak da je samo u posljednja dva-tri mjeseca na račune manjih crnogorskih kompanija odjednom pristigla pozamašna svota novca, koja je potom prenošena određenim licima.
Istraga tek treba da utvrdi da li su ta lica bila ovlašćeni predstavnici jedne jake opozicione grupacije.