BDZ PETNJICA: POZIVAMO SVE POLITIČKE FAKTORE DA IZBJEGAVAJU PONIŽENJE GRAĐANA RAZNIM UCJENAMA I ZASTRAŠIVANJIMA

BDZ se oglasila saopštenjem koje prenosimo u cjelosti.

*****************

Povodom medijskih informacija o brutalnom ponižavanju sopstvenog naroda od strane DPS partije, OO BDZ Petnjica izdaje sledeće saopštenje:
“Bošnjaci Bihora Sandžaka i Crne Gore su u burnim vremenima istorije često puta bili izloženi različitim pritiscima. Svi ti pritisci su imali za rezultat nekoliko desetina hiljada iseljenih Bošnjaka u samo poslednjih 25 godina. Nadali su se Bošnjaci da će svoje porodice skloniti na sigurnom, daleko od ucjena i poniženja, ali, isti oni koji su ih iselili sada pokušavaju da ih ponize, da ih kupe, uplaše. Pozivamo sve one kojima je DPS pokušao ukaljati čast da se hrabro odupru i kažu dosta je bilo. Očekivali su Bošnjaci da će se DPS makar izviniti za dosadašnje greške i namjere. Očekivali su da će se njihov “navodni spasitelj” od “četnika” izviniti za deportacije iz Herceg Novog, Bukovicu, akciju brutalnog hapšenja politiškog vrha Bošnjaka ‘90-ih, goriva pomoći četnicima u Srebrenici, izvinjenje baš onakvo kao i što je uradio u Zagrebu.
BDZ i Bošnjaci Crne Gore i Sandžaka sve ovo za šta su očekivali izvinjenje ne svaljuju krivicu na kolektivitet jednog naroda. Naprotiv, svjesni smo da je neko u ime tog naroda učinio NEčojstvo i NEjunaštvo. BDZ nudi pomirenje, pomirenje naroda u CG koje će dovesti do konačne ravnopravnosti i poštovanja Bošnjaka. POZIVAMO SVE POLITIČKE FAKTORE DA IZBJEGAVAJU PONIŽENJE GRAĐANA RAZNIM UCJENAMA I ZASTRAŠIVANJIMA.  Pozivamo Bošnjačku stranku odnosno njene lidere da ne slijede ideje i činjenja DPS, već da im uskrate dugogodišnju podršku i na taj način pokažu da mogu dostojno da predstavljaju Bošnjake. Država Crna Gora je trebala omogućiti svojim iseljenicima da glasaju u državama u kojima su trenutno iseljeni, a ne da ih na ponižavajući način dovodi na izbore. Također smo sigurni da je na spiskovima većina časnih koji su prevareni od strane pozivaca i organizatora”.
OO BDZ Petnjica