PROSLAVLJEN 103. ROĐENDAN OŠ “MAHMUT ADROVIĆ”

Rođendan OŠ Mahmut Adrović

Osnovna škola “Mahmut Adrović” u Petnjici proslavila je danas svoj 103. rođendan. Povodom ovog značajnog dana za petnjičku osnovnu školu učenici su pripremili prigodan kulturno-zabavni program kojem su prisustvovali učenici, nastavnici, roditelji i predstavnici lokalne samouprave.

Na samom početku prisutnima obratio se direktor škole Ervin Duraković, koji je tom prilikom uručio nagrade najboljim učenicima.

‘’Ovih dana smo zakoračili u novu školsku godinu. Upisali smo 187 učenika raspoređenih u 16 odeljenja, dva odeljenja više u odnosu na prethodnu školsku godinu. Obzirom na opšepoznati trend opadanja broja učenika, ovo ističem kao značajan uspjeh škole i sredine, odnosno roditelja. Školu smo dočekali u solidnim tehničkim uslovima a pred nama je cilj da u ovoj školskoj godini unaprijedimo uslove u svim segmentima. Kadrovski uslovi za rad su nam odlični, nastavnici izvode kvalitetnu nastavu pri čemu aktivno učestvuju u odgoju naše djece i pomažu njihovom sazrijevanju. Ponosan sam na naše učenike i zahvalan Bogu što daje da se u ovim brdima rađaju ovako zdrava, pametna i nadarena djeca koja nama prosvjetarima čine posao zanimljivijim i lakšim.

U zabavnom program učestvovali su učenici svih razreda. Latić Inera predstavila se sa sevdalinkom Mene majka sa čardaka gleda, a Muratović Hana sa narodnom pjesmom Kosovski božuri, kao i Elda Adrović sa pjesmom Voljela sam voljela.

Aktivna je bila i recitatorska sekcija pa je Muratović Hana govorila stihove pjesme Usamljeno dijete, a Latić Inera stihove pjesme U Bihoru. Dramska sekcija predstavila predstavom Naša ćerka konzumira travu, a folklorna spletom igara iz Bihora.

Za priredbu su se pripremali i najmlađi koji su izveli mjuzikl Djeca su ukras svijeta, a u matičnoj školi predstavili su se i učenici iz Godočelja koji su se predstavili Pjemama i igrama iz kraja.

DINO RAČIĆ