AVDO KORAĆ: VUJICA LAZOVIĆ OBEĆAO POMOĆ VLADE U IZGRADNJI VODOVODA

Avdo Korać

Proteklih dana završen je četvrti kilometar vodovoda Javorovsko vrelo – Koraćki krš – Tucanje. Ovaj vodovod koji bi trebalo da snabdijeva vodom oko 600 domaćinstava Radmanaca, Johovica, Godočelja, Tucanja i zaseoka Bare je najveći poduhvat izgradnje vodovoda u Crnoj Gori.

Međutim, budući korisnici kao i režijski odbor nisu zadovoljni dinamikom radova, jer od 2008. godine kada su započeti radovi,  urađeno je samo 4 km vodovoda, a dužina do krajnjeg potrošača je 19 km. Predstavnik režijskog odbora Avdo Korać postavlja pitanje kada će se vodovod završiti ako država, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Opština Petnjica nastave ovako da pomažu.

‘’Ovih dana smo imali komunikaciju sa predstavnicima Vlade Crne Gore i opštinskim organima. U ovim komunikacijama tražili smo da vodovod uđe u prioritete Vlade Crne Gore i da se namijene posebna sredstva kako bi se realizovao u narednoj godini. Da budem jasniji, tražili smo da se vodovod uvrsti u u kapitalni budžet i to na moju inicijativu o čemu sam razgovarao sa potpredsjednikom Vlade za ekonomsku politiku i potpredsjednikom SD Vujicom Lazovićem oko vodovoda’’, kazao je Korać.

Lazović je obećao da će uložiti sav svoj autoritet i znanje da ovaj projekat bude prioritet Vlade Crne Gore u narednoj godini, te da se obezbijede cjelokupna sredstva i da se problem snadbijevanja vodom petnjičkih naselja riješi.

Predstavnici lokalne vlasti su takođe dobili obećanje od Vlade da će se vodovod završiti do kraja 2017. godine. U dosadašnjem radu utrošeno je ukupno 194.695 eura od čega je država izdvojila 120.857 eura a građani 73.838 eura.
Opštinska vlast je u saradnji sa Vojskom Crne Gore i Ministarstvom odbrade organizovala inžinjersku jedinicu koja je radila na miniranju, izgradnji trase i iskopu kanala. Tu se Opština obavezala da radnicima Vojske obezbijediti spavanje, hranu i naftu.

‘’Ovim putem se zahvaljujem građanima i režijskom odboru na korektnoj saradnji i uzajamnom uvažavanju, kao i vojnicima koji su pokazali najviši nivo profesionalnosti. U našem odboru nema političkih partija i pred svima nama je isti cilj, a to je što brža realizacija ovog projekta. Zahvaljujem se i našim blagajnicima kao i predstavniku Opštine Alenu Pljakiću koji brine o tenderskoj dokumentaciji’’, zaključio je Korać.

DINO RAČIĆ