PROMOVISANA MONOGRAFIJA “BRATSVO LIČINA” U PETNJICI

Danas je u Petnjici održana promocija monografije „Bratstvo Ličina“. U promociji su osim autora, Fehima i Rifata Ličine, učestvovali i akademik prof. dr Sait Kačapor, prof. dr Bisera Suljić Boškailo koji su i recezenti monografije.

Ovo je druga promocija, a prva je bila u Novom Pazaru početkom ove godine. U monografiji je opisano trinaest koljena od kojih potiču Ličine, a jedan od bitnih podataka jeste taj da Ličine vode porijeklo od Ilira što je utvrđeno na osnovu DNK analize. Da bi taj podatak bio validan, bile su potrebne četri analize. Prema informacijama iz monografije Ličina ima negdje oko deset hiljada, računajući i odive i njihovu djecu.

Bratstvo je danas održalo izbornu skupštinu na kojem je izabrano novo rukovdstvo tako da će u narednom periodu, na čelu Upravnog odbora biti Munib Ličina, dok će predsjednik Skupštine bratstva Ličina biti Rifat (Izetov) Ličina.

Ovo bratstvo četvrti put organizuje i svoje skupove koji traju dva dana, a četvrti skup će se održati u Radmancima, 6 avgusta (subota) 2016.godine sa početakom u 12 časova na Brodu.

D.BOŽOVIĆ