U PETNJICI OBILJEŽEN DAN ROMA, PORODICA BERIŠA USKORO DOBIJA SVOJ DOM

Dvije porodice Beriša sa 15 članova danas su zvanično dobili odgovor koji su priželjkivali  poslednjih 20 godina.

Predsjednik Samir Agović je saopštio da će izgradnja novog doma za porodicu Beriša otpočeti uskoro.

„Međunarodni dan Roma je prilika ne samo da se sjetimo da imamo komšije koje pripadaju romskoj populaciji već je to i prilika da zajedno podijelimo ono što stvaramo i radimo za bolje uslove svih građana naše Opštine a samim tim i Roma.

Vjerujem da će ovu godinu oni najbolje upamtiti po tome što će se desiti ono što oni odavno priželjkuju a i mi se sa njima solidarišemo i insistiramo da se riješi njihovo stambeno pitanje.

Prema najavama iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja i naravno odabranog izvođača radova očekujemo da će vrlo brzo započeti izgradnja stanbene jedinice za potrebe ovih porodica.

Na taj način će se trajno riješiti njihovo životno pitanje,  ja vjerujem da ćemo već naredni dan Roma zajedno sa njima dočekati u boljem i ljepšem ambijentu, kao i to da ćemo imati mnogo više razloga za slavlje.

Ovom prilikom upućujem čestitke svima njima kao i dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću. U ovim danima Ramazana dijelimo jednako sa svima sve što imamo a to je naravno da pokažemo odgovoran odnos i potreban višak senzibiliteta prema ovim porodicama, jer ovo su jedine porodice koje su izbjegle iz ratno zahvaćenog područija sa Kosova.

Vjerujem da svi građani Petnjice dijele mišljenje sa mnom da su zaista za primjer i da njihov odnos i način prema našoj Opštini sasvim sigurno zaslužuje veliku pohvalu. Potpuno su se integrisali što se tiče rada i života u našoj sredini koja ih je u potpunosti prihvatila“ navodi predsjednik Opštine Samir Agović.

Škeljzen Beriša, ispred svoje porodice zahvalio se Predsjedniku opštine kao i Ministarstvu koji su im izašli u susret i okončali njihovo dugogodišnjo stambeno pitanje.

„Ovom prilikom zahvaljujem se predsjedniku opštine Petnjica Samiru Agoviću koji nas često posjećuje.

Ovaj problem nas je mučio dugi niz godina i sada je konačno riješen. Moja porodica će konačno imati krov nad glavom i normalne uslove za život“ , zaključuje Beriša.

ALMINA LIČINA