NA PRAGU VELIKOG FESTIVALA „SUSRETI DIJASPORE U LUKSEMBURGU“

ZK „Bihor“ iz Luksemburga i ove godine organizuje 12 – te po redu Susrete dijaspore u Luksemburgu, gdje se očekuje, kao i svake godine, oko četiri hiljade posjetilaca.


Nije ni čudo što se toliki broj ljudi iz Luksemburga i okolnih zemalja okupi na stadionu FK „Union 5“ u gradiću Tetange na jugu Luksemburga. Naime, ovo, jedno od najorganizovanijih udruženja dijaspore sa Balkana, ne samo u Luksemburgu, već u cijelom svijeu, sa posebnim senzibilitetom vodi računa da svaki posjetilac bude dočekan i ispraćen u duhu prepoznatljivog bihorskog gostoprimstva.


Preko šezdeset aktivista ovoga udruženja i njihovih prijetelja puna dva dana radit će na organizaciji i biti na usluzi godstima.
Goste će zabavljati poznate folk-zvijezde sa Balkana, kulturno-umjetnička društva iz Luksemburga, a u sportskom dijeli festivala biće organizovan turnir u malom fudbalu gdje će učestvovati deset ekipa, kao i bihorski trijatlon.

Među gostima i ove godine očekuje se posjeta nekoliko vrlo istaknutih ličnosti iz političkog i javnog života Luksemburga, predstavnici ambasada Crne Gore i Bosne i Hercegovine u zemljama Bemeluksa, kao i predstavnici Opštine Petnjica iz Crne Gore.
Svi će oni imati priliku za kratko obraćanje, a u fokusu festivala biće zabava: pjesma i igra, i sve to uz široku lepezu gastronomske ponude.
Oni koji ne dođu zažalit će; oni koji dođu zažalit će što ovaj svojevrsni festival ne traje još bar dva dana…
I ove godine festival je podržalo preko sto sponzora, uglavnom vlasnika renomiranih privatnih preduzeća iz Luksemburga, a čiji vlasnici dolaze mahom iz Crne Gore.

Dakle, 4. i 5. maja kapije stadiona „Union 05“ u Tetanžu (Tetange), biće širom otvorene za posjetitelje i ljubitelje istinskog provoda.
Bujrum!

Sekretar udruženja ZK „Bihor“
Sadat Ramdedović