ZAPOČETI RADOVI NA REALIZACIJI PROJEKTA “UREDIMO I ČUVAJMO DIVAN BAŠTU”

Nevladina organizacija „Centar za seoski razvoj”  iz Petnjice započela je realizaciju projekta uljepšavanje Divan bašte u Petnjici.

Predsjednik te nevladine organizacije Enver Rastoder kazao je za portal Radija Petnjica vodeći se željom i potrebom za vraćenjem sjaja Divan bašte da je realizacija projekta „Uredimo i čuvajmo Divan baštu počela sa realizacijom.

„Smatramo da je ovo način kako bi se uljepšala a pritom zaštitila Divan bašta,  kao i da opomenenmo nesavjesne vozače koji se automobilima parkiraju na platou Divan bašte.

Divan bašta je predviđena za prostor urbanog dijela i ona kao takva treba da bude u kojem se može prodivanit, a ne parkirati automobil“, kazao je Enver Rastoder.

„Vjerujem da ćemo sa još detalja upotpuniti njen izgled a zamoliću ovim putem Komunalnu policiju da povedu računa da se u narednom peridou ne devastira prostor Divan bašte.

Iznaći ćemo rješenje da uradimo nekoliko detalja, kao što je sadnja zimzelenog drveće iznad Divan bašte, da postavimo reflektor suprotno od Divan bašte, kako bi bila spremna za ljetnju pozornicu.
Nakon dužeg vremena, danas je  puštena voda na česmi u Divan bašti.
Danas su postavljene saksije, posadiće se još cvijeće, pa će Divan bašta u potpunosti zasijati i biti ukras Petnjice“, zaključio je predsjednik NVO „Centar za seoski razvoj“ Enver Rastoder.

Postavljanje novih saksija pomoglo je i Komunalno preduzeće Petnjice.

ENKO KORAĆ