MURATOVIĆ ČESTITAO DAN NEZAVISNOSTI I PODSJETIO VLADU CG: OLAKŠAJTE GRAĐANIMA I OTVORITE GRANIČNI PRELAZ U HANIŠTIMA

Haništa

Juče je na granici Crne Gore i Srbije u mjestu Haništa Stranka pravde i pomirenja održala skup povodom obnavljanja inicijative za otvaranje graničnog prelaza između Petnjice i Tutina.

Skupu su prisustvovali odbornik SPP-a u Petnjici Almir Muratović, odbornici SPP-a u Tutinu Tajip ĐondićSmail Alić, kao predstavnik SNP Petnjica Zaim Ličina.

Odbornik Almir Muratović građanima Crne Gore čestitao Dan nezavisnosti uz podsječanje o obećanju o pograničnim olakšicama. 

“I ovog 21. maja SPP, opštinski odbor Petnjica je pokrenula inicijativu o otvaranju graničnog prelaza u mjestu Haništa, između linije spajanja Opštine Petnjica i Opštine Tutin kako bi se građanima omogućio brži i lakši prelaz ove administrativne linije. Prije pet godina smo uputili zahtjev Vladi CG i nadležnim institucijama i ovim putem ih podsjećamo na inicijativu koju smo pokrenuli sa mještanima i ostalim političkim subjektima koji su se pridružili iz Petnjice i Tutina. Ovu priliku bih iskoristio da čestitam građanima CG Dan nezavisnosti uz podsjećanje na taj 21. maj i obećanju o olakšicama građanima pograničnih opština”, istakao Almir Muratović.

Iz Stranke pravde i pomirenja apelovali na to da nadležni organi budu ažurniji ka ostvarenju ovog zahtjeva koji je zajedničkog interesa.

“Upućujem apel granačnim državama, nadležnim organima, Vladi RS i Vladi CG da imaju više razumijevanja za zaista velike problem mještana ovih sela sa jedne i sa druge strane granice. Zašto bi narod putova 120 km do prelaza na Mehovom Kršu i nazad, umjesto da prođe 10 km ovdje? Nadamo se da će i jedni i drugi imati više razumijevanja i udovoljiti zahtjevima mještana”, istakao Tajip Đondić

Iz SNP-a naglasili da bi se ovim graničnim prijelazom olakšalo svima.

“Peti put se ovdje okupljamo za dobro građana, posebno građana opštine Petnjica. Od velikog značaja bi bilo da na ovom mjestu otvorimo granični prelaz. Živimo nadomak obližnjih sela Đerekare , Suhi Do, Boroštica, koja su 10-15 kilometara udaljena. Nepotrebno je da putujemo 120 kilometara do njih. Vezani smo prijateljskim, kumovskim i rođačkim odnosima i zato nam je potreban granični prelaz radi lakšeg protoka roba i ljudi”, rekao Zaim Ličina.