DELEGACIJA ZAJEDNICE OPŠTINA U PETNJICI

Sastanak Bojadžić-Agović

Generalni sekretar zajednice opština, Refik Bojadžić i njegov zamjenik Saša Šćekić, boravili su juče u Petnjici, gdje su se sastali sa predsjednikom opštine Samirom Agovićem i saradnicima.

Agović je obavijestio goste da je izrada prostornog plana u završnoj fazi i da će se usvojiti na prvoj narednoj sjednici SO Petnjica. Predsjednik je uputio zahvalnost generalnom sekretaru na podršci, koju je pružao opštini Petnjica od njenog samog osnivanja.

 

Glavni administrator opštine Petnjica Mirsad Ćatović, je istakao da je opština Petnjica među prvim opštinama u Crnoj Gori, koja je donijela Statut Opštine u skladu sa novim Zakonom o lokalnoj samoupravi, te da je donijeta Odluka o organizaciji i načinu rada lokalne uprave i da je u završnoj fazi donošenje Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta. Takođe je upoznao prisutne da su svi akti usklađeni sa novim zakonskim propisima.

Generalni sekretar Bojadžić, je u svom izlaganju naveo, da je zadovoljan načinom usklađivanja akata sa novim zakonskim propisima, koji se odnose na organizaciju organa lokalne uprave. Posebno je zadovoljan činjenicom da je opština Petnjica, i pored toga, što ima mali broj zaposlenih u sistemu, ostvarila dobre rezultate u primjeni pozitivnih zakonskih propisa, pa tako očekuje da će opština i u narednom periodu nastaviti sa primjenjivanjem zakona i propisa koji se odnose na rad i funkcionisanje lokalne uprave. Generalni sekretar je iskazao uvjerenje, da će se nastaviti uspješna saradnja između Zajednice opština i opštine Petnjica.