USKORO NOVA ZGRADA U CENTRU PETNJICE

Mjesto na kojoj će biti izgrađena nova zgrada

Ovih dana, u neposrednoj blizini Doma zdravlja, treba da otpočnu radovi na novoj zgradi za potrebe državnih organa koja je finansirana od strane Vlade Crne Gore.

„U partnerskom odnosu između naše lokalne uprave i Vlade Crne Gore preko Ministarstva rada i socijalnog staranja, uskoro će se započeti izgradnja još jednog objekta za potrebe državnih organa, Centra za socijalni rad, ZZZ CG, fonda PIO. Sredstva u iznosu od oko 300 hiljada eura, obezbijedila je Vlada CG dok će lokalna uprava osloboditi investitora od plaćanja svih obaveza koji se tiču komunalnih priključaka. Petnjica će dobiti još jednu poslovnu objekat koji će biti izgrađen u neposrednoj blizini zdravstvene stanice. Takođe je značajno istaći da će i penzioneri imati svoj kutak u ovoj zgradi gdje je predviđeno da će biti uređen prostor da mogu penzioneri imati pristojne uslove za njihove aktivnosti i druženja. Takođe će doći do uređenja samog lokaliteta jer ovaj prostor do sada nije bio kultivisan, a sa izgradnjom ovog objekta i prilaznog puta do njega, stvoriće se i parking prostor. Uz uređenje korita Koraćkog potoka i planiranog uređenja kanala otpadnih voda na putu Petnjica – Godočelje, građani će dobiti znatan prosto za parkiranje automobila što je jedan od nedostataka u ovom trenutku na nivou naše opštine”, saopštio je Samir Agović, predsjednik opštine Petnjica.

Izvođač radova je Tehnogradnja iz Pljevalja, firma koja je radila na administrativnoj zgradi. Rok za završetak ovog posla je 90 radnih dana.

“Kako se radi o preduzeću koje je bilo izvođač Radovan na administrativom objektu, za očekivat je da će se ispotšovati rok izgradnje”, mišljenja je Agović.

DENIS BOŽOVIĆ