JAVNI POZIV ZA DODJELU PODRŠKE ZA UPRAVLJANJE STAJSKIM ĐUBRIVOM

0
333

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2018. godinu, objavilo je Javni poziv za dodjelu podrške za upravljanje stajskim đubrivom za 2018. godinu.

Kako su saopštili iz petnjičke službe za poljoprivrednu proizvodnju, nepravilno skladištenje stajnjaka u stočarskoj proizvodnji ima negativan uticaj na stanje zemljišta, vode i vazduha, te je u cilju adekvatnog uređenja ekonomskog dvorišta i sprečavanja negativnih efekata na životnu sredinu, Ministarstvo obezbijedilo podršku za izgradnju i/ili rekonstrukciju objekata (bazena) za skladištenje stajskog đubriva ili nabavku specijalizovanih tankova za lagerovanje stajnjaka.

Osnovna podrška Ministarstva iznosi 60% od ukupne vrijednosti investicije, odnosno 70% za mlade poljoprivrednike. Za podršku po ovom Javnom pozivu mogu konkurisati sva poljoprivredna gazdinstva koja su registrovana u Registru gazdinstava i koja, u trenutku podnošenja zahtjeva za odobravanje podršku po ovom Javnom pozivu, posjeduju najmanje 5 uslovnih grla (50 ovaca, 50 koza, 5 krava/bikova, 10 junica) registrovanih u registru za identifikaciju i obilježavanje životinja.

Rok za podnošenje Zahtjeva za odobravanje projekta je 07. april 2018. godine. U slučaju ranijeg utroška sredstava, Javni poziv će biti zaključen, o čemu će proizvođači biti obaviješteni na vrijeme. Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške, zainteresovani sa područja Bihora mogu da dobiju u kancelariju Službe za poljoprivrednu proizvodnju svakog radnog dana.

DENIS BOŽOVIĆ

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY