SADAT ADROVIĆ (SD): NUDIMO KONKRETNA RJEŠENJA ZA RAZVOJ TURIZMA U PETNJICI

10
706
Sadat Adrović

Socijaldemokrate Petnjice će preuzeti određene mjere kako bi se na pravi način, kroz kvalitetne turističke programe, realizovale aktivnosti u cilju adekvatne valorizacije naših turističkih potencijala, da bismo kroz dalji razvoj seoskog turizma omogućili posjete i domaćim i stranim turistima, kazao je Sadat Adrović, kandidat na listi “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Petnjicu”.

“Petnjica ima nevjerovatan potencijal za razvoj turizma koji bi u značajnoj mjeri mogao doprinijeti i ekonomskom razvoju našeg kraja, za šta su neophodne investicije u infrastrukturu i veća promocija turističkih lokaliteta”, smatra Adrović.

Dpdaje da područje Bihora obiluje značajnim prirodnim ljepotama.

“Mnoštvo planina, ekološka i zdrava sredina mogu biti privlačni za domaće i strane turiste. U Petnjici se nalazi jedan od najstarijih istorisjkih spomenika u našoj državi – Petnjička džamija. Tvrđava Bihor, Arheloško nalazište Torine, vodopad Bratimin vir, samo su neke od turističkih atrakcija ovog kraja koje su još uvijek nevalorizovane. Osim drvnog potencijala u šumama našeg područja i dalje egzistira veliki broj raznih vrsta divljači što je izuzetno pogodno za organizovanje planinskog i lovnog turizma. Planinski vijenci posjeduju i izuzetne prostore pogodne za razvoj zimskog turizma, izgradnju odmarališta i ski liftova, jer smatramo da je to značajan potencijal razvoja ovog kraja”, objašnjava kandidat SD-a.

Smatra da je potrebno uložiti dodatni napor u razvoj turizma podsticanjem domaćih i stranih investicija, kreiranjem dobrih marketinških programa, što bi, prema njegovom mišljenju, doprinijelo i većem ekonomskom prosperitetu.

Kako kaže, organizacijom festivala, izradom suvenira i otvaranjem muzeja i suvenirnica, kao i otvaranjem pansiona obogatio bi se kulturni i turistički sadržaj, a i omogućila dodatna promocija atraktivnih lokaliteta i potencijala Petnjice.

“Kreiranjem jedinstvene turističke ponude koja bi objedinjivala cjelokupnu ponudu bihorskih sela, a uz smještaj podrazumijevala i niz pratećih sadržaja i domaću radinost lokalnog stanovništva, privukli bi se turisti ali i postigla dobit za cio biorski kraj. Socijaldemokrate prepoznaju turizam kao značajnu oblast za razvoj naše opštine, mi nudimo konkretna rješenja, a na listi imamo pouzdane, stručne i ljude od riječi, stoga pozivamo građanke i građane da 26.novembra daju glas za listu broj 4 i ukažu nam povjerenje, koje ćemo se truditi da u narednom četvorogodišnjem mandatu opravdamo”, poručio je Adrović.

 

10 COMMENTS

  1. Kakva je ovo partija koja je spala na ovog tipa?Zavezao kravatu oko vrata i glumi nekog tipa,a dobro znam da je bio najgori đak u srednjoj školi.Zavšio poljoprivredni ogranak i to : kontinentalno voće.O kakvom turizmu i lovu ti pričaš kad su takvi kao ti sve upropastili.Mene ubijedit nećeš da glasam za tebe.Siguran sam da ovo saopštenje nije tvoje djelo.Svi se u maloj Petnjici poznajemo.Mani se glumatanja budi ono što si. Misliš da živiš od politike,nisi ti za to.Zasuči rukave i radi nešto drugo ako te basta.

  2. Ovaj sam ne umije napisat proširenu rečenicu. A kravatu ako si nakačio ne znači da si gospodin ili intelektualac. Kravatu treba zaslužit.

LEAVE A REPLY