PROMOVISANA KNJIGA “SPORT U PETNJIČKOM KRAJU 1947-2017” AUTORA ZUMBERA MURATOVIĆA

1
387
Zumber Muratović

Promocijom knjige Sport u petnjičkom kraju 1947 – 2017. autora Zumbera Muratovića 6. avgusta u petnjičkom Domu kulture, pred velikim brojem gostiju i sportista (bivših i sadašnjih), u prisustvu rukovodstva Opštine Petnjica započela je proslava 40 godina postojanja Fudbalskog kluba “Petnjica”.
O knjizi su govorili: Ramčilović Ismet, pravnik, bivši fudbaler petnjičkog Kluba, profesor doktor Izet Šabotić bivši fudbaler FK „Ivangrad“, Muratović Enver, prosvjetni radnik, bivši fudbaler FK “Petnjica”, Ramčilović Rifat, profesor, direktor Osnovne škole “Mahmut Adrović” u Petnjici, bivši predsjednik FK ,,Petnjica”, Đurišić Slavko bivši fudbaler FK “Petnjica”, Rujović Alisa studentica likovne akademije, fudbalerka i nosilac crnog pojasa u karateu, predsjednik Uprave FK “Petnjica” Latić Edin-Medo i autor knjige Zumber Muratović.
U ime generacije fudbalera FK “Petnjica” iz 1977. godine obratio se Zumber Muratović i uručio skromne poklone za doprinos i razvoj petnjičkog Kluba: rahmetli Ramčilović Bajramu prvom predsjedniku FK “Petnjica” (poklon primio njegov sin Ismet), Korać Šemsu dugogodišnjem kapitenu FK “Petnjica”, Rastoder Ibru bivšem fudbaleru FK “Petnjica” koji je neprestano bio od pomoći petnjičkom Klubu, Rifatu Ramčiloviću bivšem dugogodišnjem predsjedniku Uprave FK “Petnjica” koji je sa svojim klubom postigao do sada najveće rezultate – postali članovi Druge fudbalske lige Crne Gore, Muratović Anelu dugogodišnjem kapitenu FK “Petnjica” kada su ostvarili ulazak u Drugu ligu Crne Gore i Fudbalskom klubu “Petnjica”.
Zumber je napomenuo da je u toku trajanja FK “Petnjica”, svih ovih 40 godina, došlo do preseljenja na Ahiret fudbalera: Muhović (Zaimov) Meho (1956 – 1978), Muratović (Šabanov) Misin (1951 – 2004), Muhović (Rahov) Selmo (1956 – 2015), Adrović (Rekov) Munir (1959 – 1996), Ajdarpašić (Taipov) Sead (1964 – 2003), Rastoder (Haskov) Rešid-Rešo (1962 – 2017)… U znak sjećanja na ove vrsne sportiste predlažio, što su prisutni prihvatili, da od iduće godine FK “Petnjica” uz pomoć Opštine pokrene tradicionalni Memorijalni turnir.
Učenjem Fatihe i minutom šutnje prisutni su se prisjetili članova Uprave Kluba i fudbalera koji su u dosadašnjem period preselili na Ahiret.
Nakon promocije knjige Fudbalski klub “Petnjica” je odigrao revijalnu utakmicu sa fudbalskom ekipom “Evropa” (dijaspora).
Na terenu su se našli stari i mladi fudbaleri, fudbaleri koji su 1977. godine postavili temelj kluba, fudbaleri koji su plasmanom u Drugu ligu ostvarili istorijski uspjeh i oni koji trenutno igraju za FK “Petnjica”.
Rukovodstvo Kluba se zahvalilo najzaslužnijim za doprinos razvoja i opstanka kluba, podsjetili na one koji nijesu među živima.
Sekretar kluba Anel Muratović, koji je kao kapiten predvodio Klub u Drugoj ligi, prisjetio se uspjeha i kazao da žali što nije izboren opstanak u tom rangu takmičenja.
Na stadionu su se još obratili: Korać Šemso fudbaler iz prve generacije FK “Petnjica”, predsjednik Uprave FK “Petnjica” Latić Edin, ispred Upravnog odbora Zavičajnog Kluba „Bihor” iz Luksemburga prisutnima se obratio Halilović Esko, predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović i predstavnici Fudbalskog saveza Sjeverne fudbalske regije Crne Gore.
Povodom 40 godina trajanja FK “Petnjica” uručene su plakete rukovodstvu i fudbalerima iz prve generacije FK “Petnjica”, rukovodstvu i fudbaerima koji su ostvarili najveći uspjeh – ulazak u Drugu ligu Crne Gore kao i zaslužnim sportskim radnicima koji su dali svoj skroman doprinos razvoju Kluba.
Promociji knjige, svečanoj akademiji, revijalnoj utakmici i koktelu nakon utakmice povodom 40 godina postojanja FK “Petnjica” prisustvovao je veliki broj fudbalera iz svih generacija FK “Petnjica”.
Iz prve generacije FK “Petnjica” (1977. godine) prisustvovali su: Korać Šemso, Muratović Zumber, Kalić Muslija, Čivović Tufo-Nako, Adrović Nusret, Đurišić Slavko, Kočan Hazbija, Nenadović Boško-Kalja i Kočan Đule-Ćaka.
Veterani su “istrčali” na teren, evocirali uspomene na druženje i mladalačke fudbalske dane…
IZVOR: FB ZUMBERA MURATOVIĆA

1 COMMENT

  1. Sa punom paznjom partim ovaj dogadjaj sto mislim da je jedan od nalepsih noviteta na nasim prostorima.Hvala postovanom piscu da je uradio ovu divnu knjugi u vezi fudbala u kojem sam sam ucestvovao zao mi je sto nisam mogao biti na dan promocije knjige pusta daljina.Na moje veliko zadovostvo dobio sam knjugu o svojoj sportskoj biografiju sa svim nasim divnim sportistima koji su pocinjali i ovih nasih sada koji nastavljaju tradiciju sirenje zdravog duha u nasim krajevima.Ostale su uspomene sporskog rivalstva izmedju FC Elana-Trpezi, FC Petnjice, FC Police, divna nezaboravna vremena.Ali moram da kazem da je FC Elan najtrofejni u nase krajeve.
    Veliki Poz.Muhovic Isat (Trenutno u CH)

LEAVE A REPLY