RASTODER POGODIO ZA POBJEDU UNIONA, BARAŽ U PETAK

Union 05 Kayl/Tetange u petak igra baraž sa Mondercange za drugu Luksemburšku ligu!!!

U zadnjem kolu regularnog dijela sezone fudbaleri Uniona su sa 3:2 u gostima pobijedili u komšinskom derbiju ekipu Schifflange.
Pred oko 400 gledalaca ekipu koju vode naši zemljaci iz Bihora i Rozaja na čelu sa Mersudinom Mitom Ličinom je više nego zasluženo došla do tri boda i sa 53 sve ukupno zauzela drugo mjesto koje ih vodi u baraž za veći rang.

Domaća ekipa je dobro otvorila meč i iz jedne brze kontre došla u osamnestoj minuti u vodstvo sa 1:0. Posle toga Union preuzima igru u svoje ruke i redjaju se šanse ispred gola Schifflange, i tako u dvadesetpetom minutu Muratović dobro upošljava kapitena Uniona Jonni Coreiru koji topovskim udarcem sa osamnest metara postiže izjednačujući gol za Union. I onda najbolji igrač Uniona Asad Muratović posle kornera za Union donosi prednos u dvadesetosmom minutu 2:1 tim rezultat se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu domaćini iz jednog dobro izvedenog slobodnog udarca preko Lopeza poravnjavaju na 2:2. U osamdesetom minutu trener Uniona u igru uvodi svog džokera Aldana Rastodera koji sa dvadesetpet metara iz slobodnog udarca jednim pojektilom donosi veliku pobjedu Unionu za konačnih 3:2!!!
Potpresjednika Asmir Cikotić je rekao da su uspjeli smo ono što mnogi nijesu vjerovali.

“Postigli smo fantastičan rezultat sa mladom ekipom. Zahvaljujem se našim navijačima koji su danas u rekordnom broju došli da nas podrže i pozivam ih ovim putem da dođu da nas podrže u petak 26/05 u 19h30 u baražnom meču protiv Mondercange”, rekao je Cikotić.