MEHMED ADROVIĆ (VIDEO): ZADOVOLJAN SAM ŠTO SU SVI PUTNICI DOBRO, ZAHVALAN ORGANIMA CRNE GORE

Mehmed Adrović u studiju Radija Petnjica

Suvlasnik kompanije Simon Voyages Mehmed Meša Adrović, je, gostujući u programu Radija Petnjica, rekao da je prije svega zadovoljan što su se svi putnici iz zarobljenog autobusa konačno kući, odsnosno u samoizolaciji ili karantinu i što se svi osjećaju dobro i nijesu pozitivni na koronavirus.

„Bilo je optužbi na račun kompanije i mene lično ali samo od onih koji ne razumiju. Ovaj posao radim 23. godine i znam kako i šta treba da radim. Nije tačno da smo krenuli na svoju ruku, iako smo znali da su granice zatvorene. Autobus je krenuo u redovnom terminu, znali smo da Srbija zatvara granice u petak u osam sati ujutru, a stizali smo uvijek pet, šest sati ranije. Madjarska je znala da će Srbija zatvoriti granice, pa su svoje zatvorili raNije. Tu činjenicu nijesmo znali”, rekao je Adrović i dodao da putnici nijesu bili pet ili šest dana na granici već petak, subota, nedjelja i u ponedjeljak su avionom otputovali za Crnu Goru.

“Državljani Srbije su ostali još jedan dan, zato što njihova zemlja nije htjela da ih primi. Na kraju se smilovala i primila ih je. Kada smo krenuli iz Luksemburga, vlasti u Njemačkoj su nam kazale da nam je potrebna potvrda iz naše ambasade za prolaz.
Kontaktirali smo naše ambasade u Briselu i Austriji i oni su brzo reagovali. Ambasada u Beču nam je izdala tu potvrdu i mi smo bez problema prošli Njemačku, Austriju i Madjarsku. Kada smo došli na Madjarsku granicu, madjarske vlasti su kazale da Srbija neće otvoriti granice i ne možemo da vas pustimo“, govori Adrović.

On je dodao da nije bio problem samo sa autobusom Simona već više njih i sa hiljadama putnika.

“Nijesmo dozvolili da naši putnici spavaju na livadama. Vozači su cijelo vrijeme bili sa njima. Posebno želim da pomenem vozače Hasima Kožara i Elvisa Selmanovića, koji su hrabrili, bodrili putnike. Brinuli su o tome da svi imaju hranu i ljekove. Alarmirao  sam Vladu Crne Gore i ambasade, i želim svima da se zahvalim, od predsjednika države, Vlade, ministrima Nuhodžiću i Boškoviću, a čak se i vojni ataše uključio u rješavanje problema“, ističe Mehmed Adrović.

On kaže da se u subotu veče javila jedna grupa putnika sa zahtjevom i saopštenjem da im je neko obećao da je obezbijeđen prolaz. Neke stranke su pokušali da pribave političke poene i to nije bilo korektno. Te sam dezinformacije saopštio i sve se završilo kako treba.

„Posebno želim da nešto kažem o ambasadoru Željku Peroviću, koji je sjajan primjer kako se brine o svojim državljanima. Otišao je u autobus bez zaštite i pozdravio je sve putnike, objasnio šta će se desiti. Rješavanje situacije pomogao je i ambasador u Srbiji Tarzan Milošević. Troškove prevoza avionom snosila je Vlada Crne Gore”, kaže Adrović.

On je potvrdio informaciju koju je objavio portal Radija Petnjica da je prilikom vožnje putnik pokušao na silu da izađe iz autobusa.

“Neki mediji su širili opasne dezinformacije i zbog toga je došlo do ovog nemilog dogadjaja. Ali hvala Bogu nikom ništa se nije desilo“, kaže Adrović.

On se na kraju zahvalio svima koji su bili uklčjučeni u rješavanju problema.

„Želim svima da se zahvalim koji su tih dana bili uz nas, ohrabrivali, pomagali, nudili razne vrste pomoći, kao što je to udruženje Sandžaka iz Beča, koje vodi Mitko efendija”, zaključio je Adrović uz konstataciju da “Simon Voyages“ poštuje preporuke Vlade Crne Gore.

REDAKCIJA RADIJA PETNJICA

PROČITAJTE JOŠ:

MINISTARSTVO ZDRAVLJA: MITOVI I ČINJENICE O KORONA VIRUSU