Produžen rok za lokalne heroine i heroje do 10. maja 

Ako si mlada osoba od 15-30 godina i živiš u Pljevljima, Mojkovcu, Plavu ili Petnjici- ovaj poziv je za tebe!

Raspisujemo poziv za lokalne mlade heroje i heroine koji će ovog ljeta zajedno sa svojim mentorima/mentorkama raditi na razvoju i sprovođenju akcija u zajednici na temu prevencije i suzbijanja vršnkačkog nasilja.
Rok za prijave je produžen do 10
05.2024. u 12h.
Nakon zatvaranja poziva, administratori/ke omladinskih klubova će uz podršku predstavnika/ca srednjih škola i lokalne samouprave izvršiti selekciju prijavljenih učesnika/ca.
Među glavnim kriterijumima za odabir nalaze se motivacija za učešće u projektu i spremnost za doprinos pozitivnim promjenama u svojoj lokalnoj zajednici.
Prednost će imati mladi ljudi koji nemaju prethodno iskustvo u aktivnostima neformalnog obrazovanja.
Odabrani učesnici/e će od maja do septembra 2024. godine raditi na pripremi i sprovođenju lokalnih akcija servisnog učenja a onda i na organizaciji festivala kako bi proslavili rezultate.
*Poziv je objavljen u okviru projekta Uspostavljanje održivih mehanizama za osnaživanje mladih na lokalnom nivou kroz programe servisnog učenja i podršku omladinskim servisima, koji sprovodi Forum MNE u partnerstvu sa Centrom za seoski razvoj, a u okviru projekta ,,Socio-ekonomsko osnaživanje mladih kroz efikasne omladinske servise” koji finansiraju Ministarstvo sporta i mladih i UNDP, a sprovodi UNDP.