ĆEMAN: DALJE RUKE OD MLADOSTI I POŠTENIH GRAĐANA PETNJICE

20
839

Koordinator Inicijativnog odbora Demokrate Petnjica dr Albin Ćeman reagovao je na saopštenje OO DPS Petnjica:

“Gospodo iz petnjičkog ogranka OKG ( Organizovane kriminalne grupe ) DPS, prije svega, moram vam reći da ste vi bruka za sopstveni bošnjački narod, i da ste bruka i sramota za sve prave i časne Bihorce, jer danas i svih ovih decenija ljubite skute onome koji nas je dijelio, kako bi množio sopstvenu imovinu. I dok Milo Đukanović, tužno ime u crnogorskoj istoriji koje je htjelo da nas istrijebi i koji nas je po potrebi koristio kao topovsko meso, sabira stanove, banke i milione, nas je u Petnjici sve manje i manje.

Predsjednik Demokrata, za vašu informaciju, ima 30 godina, a dok je rat o kome govorite bio u toku on nije bio ni osnovac. Sa druge strane, Đukanović je u to vrijeme bio huškački premijer. Što se mene tiče, ja sam kao ljekar i neko ko želi dobro svakom Bihorcu i svakom građaninu Crne Gore, kao kredibilnu alternativu prepoznao Demokrate. Vi iz OKG DPS ste davno prošlo vrijeme. Vi ste, nažalost po nas koji smo to sve preživjeli ružna prošlost crnogorske političke scene. Nikako ne mogu da zaboravim i iz djetinjstva su mi živa sjećanja o tome šta su vaši šefovi mislili o nama, a i šta su nam radili. Prisjetim se da je dok su nas iseljavali, premijer bio Milo Đukanović, koji je imao apsolutnu kontrolu nad policijom i bio član vrhovne komande. Upravo onaj kome danas služite tada nas je mrzio i slao našu braću u ruke dželatu i na to bio ponosan. Nije to radio Aleksa Bećić, to je radio Milo Đukanović. No, i pored svega ja sam siguran da moramo gledati u budućnost. Ali, ne, vi stalno otvarate stare rane kako bi nas ekonomski i socijalno satrli.

Gospodo, iseljavanja iz Petnjice nisu ništa manja nego u godinama rata, iseljavali ste Bihorce tada, a iseljavate nas i danas. Tu politiku od koje ste branili mlade Bihorce, u Crnoj Gori predvodio je onaj kome danas služite, predsjednik vaše partije, Milo Đukanović. Toliko o vašoj kičmi i vašem dostojanstvu.

Sa druge strane, Demokrate su mlada, nova, progresivna partija, okrenuta pomirenju i budućnosti, koja ne dolazi na talasu podjela i nacionalnih i vjerskih prebrojavanja, zahvaljujući kojoj podvali vi opstajete sve ove decenije na vlasti.

Kada prođete kroz petnjičku opštinu ono što možete vidjeti jesu staračka domaćinstva , pustoš i nemaština. Nije ni čudo što to ne primjećujete jer vi rijetko kad obilazite Petnjicu i brinete o narodu. To je slika vašeg odnosa prema Petnjici.

Demokrate su, htjeli vi to da prihvatite ili ne, zakoračile petnjičkom opštinom, isto onako kako smo to uradili na onim mjestima gdje organizovane kriminalne grupe koje predvodi DPS više nema. Ono po čemu smo mi prepoznatljivi jeste mladost, svježina, lijepo vaspitanje i maniri, dok se za vas, uz dužno poštovanje pojedinaca vežu samo pojmovi kao što su lopovluk, nasilje i prijetnje. Zato vam poručujem da ćete u Petnjici proći isto kao i na svim lokalnim izborima na kojima su Demokrate nastupile, a koji su održani od 16 oktobra 2016 godine do danas”.

20 COMMENTS

 1. Mladi gospodine Albine ne glasam vas , ali vas cijenim i poštujem samo zato što ste rival DPS_u .Želim vam mnogo uspjeha u daljem radu . Nadam se da si bolji čovjek od Isljama zato što si od plemenitog i mudrog oca. Samo naprijed i srećno. Pozdrav

 2. I vrijeme je bilo da se probudi mlada inteligencija Bihora. Nije dobro za funkcionere DPS-a da otežavaju svoj položaj. Prihvatite realnost. Možda promjene u Bihoru, kao i ostalom sjeveru sporije dolaze, ali eto ipak dolaze.

 3. Ako je ko pomirivao i cuvao ovu drzavu od rata i krvoprolica o da je to Milo Djukanovic , a tebe treba da bude sram i stid za ovako grupe rijeci !

 4. Aleksa ne tad bio u osnovnoj skoli je li? A nije isao na Momirove skupove nikad? Nije kao dijete izlazio na binu? Ne mlatite.. id kad se rodio njegovim venama tece mrznja prema vama !

 5. Pripazite se ljudi iz Petnjice od ovakvih.. pricaju o mladosti i neiskustvu, a prvu su paetiju izdali zato sto im se nije svidjalo da su na drugom mjestu !

 6. Ako ste vi mladi i i pametni, ja sam onda miran! A nauci Becica da prica, naucite ga prvo osnove gramatike , padeze ! Neka se ne bruka kad vec nema sta drugo da ponudi !

 7. Da nije bilo masovnog iseljavanja 90-ih u Petnjici, danas bi Petnjica sigurno imala 20.000 stanovnika. A sada se polako gasi. To je rezulat DPS politike. Oni su i tada bili na vlasti. Sada se nastavlja tiha (socijalna) migracija.

 8. Sad je nasao nesto da prica Ceman, on mi sad uzdize Demokrate koji kao kakvi jahaci koji pred izbore zaskacu narod da ih glasa.

 9. Demokrate se bave politikanstvom jer tako im je lakse da zamaksiraju svoj cilj, a taj je samo sjednu u fotelje i zauzmu nekome strucnijem mjesto.

 10. Dje ste bili prije Demokrate nego ste sad navalili na nas?? Samo da vam je glas od nas da dobijte i posle da se pozdravite sa nama.

 11. Demokrate su mlada partija koja je nastala na podjelama, jer Becic nije mogao da bude predsjednik SNP pa je osmislio partiju da bude i on malo predsjednik.

 12. Kad vidim ove crvene kravate tacno me podskecaju na neke okovratnike koje im je stavio njima poznat gazda da ih lakse zauzda.

 13. Ne cini odijelo covjeka, tako ni Demokrate ne mogu biti niti politicari niti nista, mogu biti samo losi politicki manekeni da se prosetaju samo !

 14. Opet bot pise. Vidi se iz aviona da nikad nije bio u Pt, zato i ne pise o lokalnim temama, jer o tome ne zna nista, a po vremenu postavljanja komentara (iz minuta u minut) da je sve jedan botic pisao, al se potpisuje sa vise Nick-ova (Rejna, Taske, Uskok, Imela….). Selam za sve dobronamjerne.

 15. DPS-u i BS je istekao rok upitrebe sad su Mućak njihovo mjesto ce zauzeti u Sandzackim opstinama BDZ

LEAVE A REPLY