Evropski Đir u Petnjici: Evropska unija će sve više pažnje posvećivati manje razvijenim opštinama u Crnoj Gori

U Petnjici je obilježen Dan Evrope, na platou Divan bašče, programom predviđenim za najmlađe, gdje su mališani imali prilike da se upoznaju sa vrijednostima EU. Manifestaciji su prisustvovali predstavnici Evropske komisije, predstavnici Ministarstva javne uprave, Ministarstva poljoprivrede, kao i predstavnici opštine Petnjica.
Događaj je otvorio predsjednik opštine Samir Agović, koji je poslao poruku sa današnjeg događaja da priželjkujemo da budemo dio savremenog svijeta.
“Drago mi je što su naši najmlađi danas došli i da se susreću sa jednom manifestacijom, koja je namijenjena njima. Želim da kažem da smo ohrabreni time što je Ministarstvo Evropskih poslova, potpisalo sporazum sa lokalnim samoupravama i to će biti još dodatni mehanizam snaženja naše odrednice, putu prema EU i mogućnost da koristimo sve one benefite koji su dostupni u narednom periodu”, kazao je Agović.
Kako Crna Gora ubrzava svoj put ka EU, tako i opštine širom zemlje se moraju više posvetiti ulozi u tom procesu, kazala je predstavnica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Nadia Kjučukova, kao i to da joj je izuzetno drago što je u prelijepoj Petnjici i što prisustvuje događaju u kojem učestvuju djeca.
“Slikanjem zastava djeca pokazuju različitosti Evropske unije, ali imajte jedno u vidu- njihov broj nije konačan. Uskoro će se i zastava Crne Gore naći tamo gdje i pripada, među zastavama Evropske unije”, istakla je Kjučukova.