OBJAVLJEN TENDER ZA USAGLAŠAVANJE GLAVNOG PROJEKTA ZA REKONSTRUKCIJU PUTA BIOČA-PETNJICA

Petnjica - Bioča

Na sajtu Crnogorske elektronske javne nabavke, objavljen je tender za usaglašavanje glavnog projekta rekonstrukcije regionalnog puta Bioča-Petnjica.

Transformacija projekta po eurokodovima teče planiranom dinamikom, a ona je neophodna da bi mogao da se raspiše tender za izođača radova, koji je najavljen za kraj juna ove godine.

Podsjetimo, poslanik i potpredsjednik Demokratske Crne Gore Albin Ćeman je ranije za Radio Petnjica i portal petnjica.me saopštio da će tender za put Petnjica – Bioča biti raspisan u junu ove godine.

“Prema pouzdanim informacijama koje posjedujem, tender za realizaciju projekta na magistralnom putnom pravcu Petnjica- Bioča biće raspisan krajem juna ove godine.
Da bi tender bio raspisan, postojeći projekat mora biti transformisan po eurokodovima, što je trenutno u toku i biće završeno najkasnije do kraja maja”, rekao je Ćeman.

Projektovani iznos novčanih sredstava za realizaciju projekta magistralnog putnog pravca Petnjica-Bioča iznosi 11.000.000 eura.

“Ovaj projekat će se finansirati iz kapitalnog dijela budžeta za lokalnu infrastrukturu i predstavlja drugi projekat po značaju  za našu opštinu, odmah poslije projekta vraćanja statusa opštine. Razvoj sjevera, kao i naše Petnjice, je visoko na  agendi Demokratske Crne Gore, te stoga želim da iskažem zadovoljstvo, što će se krenuti u realizaciju ovog projekta, koji će pružiti velike mogućnosti u daljem razvoju Petnjice. Radujmo se svi zajedno i gradimo našu Petnjicu za ove i buduće generacije”, rekao je Ćeman.

S.R.