FOTO I VIDEO. Asfaltirana dionica puta u MZ Kruščica

Opština Petnjica nastavlja sa unapređenjem putne infrastrukture. radovi na asfaltiranju putnog pravca u MZ Kruščica u dužini od 1km završeni su juče, pa je samim tim i najudaljenije selo u našoj opštini dobilo prijeko potrebni asfalt. Vrijednost ovih radova je 80.000 eura. Sredstva za  asfaltiranja obezbijeđena su od strane Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede u iznosu od 40.000 eura. Isti novčani iznos iz svoje kase izdvojila je i Opština Petnjica.

Predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović je kazao, da na ovaj način Ministarstvo i Opština mogu mnogo toga da urade kako bi unaprijedili i poboljšali život mnogim mještanima.

,,Mislim da je ovo jako dobar modul saradnje između Ministarstva šumarstva I vodoprivrede i da ćemo rješavati ovakva ili slična pitanja i u ostalim našim mjesnim zajednicama. Ono što sam danas vidio jeste zadovoljstvo ljudi, zbog ovog učinjenog posla prema njima. Takođe želim da kažem da je dobro što je Ministarstvo poljoprivrede prepoznalo da možemo ovu našu inicijativu realizovati na ovaj način i da udruženim sredstvima realizujemo ovaj projekat. Opština Petnjica je izdvojila 40.000 eura, isto toliko izdvojilo je i Ministarstvo poljoprivrede. Ovaj model saradnje sam odavno  zagovarao da pomognemo zajedno našim ljudima i nadam se da će ovakva saradnja ubudućnosti da se nastavi.

Ono što bih želio da naglasim to je da će sledeće godine izaći projekat pod nazivom ,,Gora“ kako je najavljeno od strane Ministarstva, a da će vrlo vjerovatno tim projektom moći da se poveže naša opština sa opštinom Rožaje i opštinom Bijelo Polje, to će značiti da se povezuju rubni djelovi jedne, druge i treće opštine, a što će sve biti u korist poljoprivrede, turizma i svega onog što su razvojne šanse naše opštine“, rekao je Agović.

Mještanin MZ Kruščica Zaim Ličina izrazio je zahvalnost Ministru poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Vladimiru Jokoviću kao i predsjedniku opštine Petnjica Samiru Agoviću I kazao da unapređenje putne infrastrukture u ovom dijelu MZ Kruščica predstavlja veliko olakšanje za sve mještane, koji su ranije imali znatno otežan prilaz svojim kućama pogotovo u zimskom periodu. Takođe je kazao da je ovo i razvojna šansa kad je riječ o poljoprivredi, jer postoje mnogi mještani koji se bave stočarstvom u ovom kraju.

ERIS BABAČIĆ