DA LI SU NAM DJECA BEZBJEDNA: DJEČIJE IGRALIŠTE U PETNJICI PUNO OPASNOSTI (VIDEO I FOTO)

Kada je u decembru prošle godine, donacijom Glavnog grada od 25 hiljada eura. Opština Petnjica izgradila dječije igralište u centru Petnjice svi su se obradovali. I oni koji imaju djecu, i oni kojima su ona velika ili tek treba da ih dobiju. Prosto, dječije igralište je, osim osnovne namjene, uljepšalo dostta siromašan centar grada. Svi su bili na dobitku. Za tu potrebu izmješten je i glavni strujni stub, što je bio, ispostavilo se, najveći problem i zadatak izvođačima radova.

Godinu kasnije, igralište u centru Petnjice uklopilo se u ostatak sivila strogog centra. Osim što izgleda kao da je napravljen prije deset godina, rekviziti koje koriste djeca postala su opasnost za najmlađe.

Iz fotografija ali i iz snimka koji nam je poslao jedan od roditelja, jasno možemo vidjeti da je metalna konstrukcija ljuljaške u jednom dijelu odvojena od tla i izgleda kao da svakog časa može da padne.

Takođe, na drvenoj kutiji gdje se djeca penju ukucani su ekseri tako da predstavljaju opasnost za djecu koja se penju.

“Neko bi morao ovim da se bavi i da se pobrine da bi naša djeca bezbjedno koristila jedino dječije igralište u opštini. Ne treba puno ni vremena ni novca za te aktivnosti i potrebna je samo volja”, rekao je jedan od roditelja.

Samir Rastoder