IZUZETAN NASTUP KUD-a “BIHOR” U NIKŠIĆU

Tokom svog poluvjekovnog postojanja KUD “Bihor” iz Petnjice je ostvario preko 400 nastupa u zemlji i inostranstvu, ali je zanimljivo da njegovi članovi sve  do nedavno nijesu nastupali pred nikšićkom publikom. Ali, kako za sve postoji prvi put, i taj nastup se nedavno dogodio na Trgu slobode. Naime, povodom obilježavanja i proslave Dana nezavisnosti, 21. maja, a na poziv Crnogorske kulturne mreže i gospodina Aleksandra Damjanovića, KUD „Bihor“ je uzeo učešća u bogatom programu koji je izveden pred nikšićkom publikom, na lijepo ukrašenoj bini, postavljenoj specijalno za ovu priliku. Nastup članova folklorne sekcije uslijedio je već na samom početku i trajao je 15-tak minuta. KUD „Bihor“ se predstavio sa dvije koreografije, a oduševljena publika je sa mnogo simpatija i aplauza pozdravila mladu postavu Društva. Nastup KUD-a „Bihor“ poklon je Opštine Petnjica građanima slobodarskog Nikšića  povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

Prije samog nastupa članovi KUD-a u pratnji direktora Centra za kulturu, Sinana Tiganja, koreografa Rešada Šabotića i vozača Semira Smakića, primljeni su u ugostiteljskom salonu „Royal garden“, gdje ih je vlasnik Rajko Đurić, dočekao sa bogatim ručkom i ljubaznošću. Nakon toga upriličen je obilazak grada i njegovih znamenitosti sa kojima je najmlađe članove upoznao Sait Š. Šabotić, ukazavši im na kratak istorijat grada pod Trebjesom. Po završetku tog dijela, članovi KUD-a su došli do Trga slobode  gdje su se pripremili za nastup.

Cjelokupan nastup, koji bi se mogao ocijeniti kao izuzetan, protekao je bez i jedne greške folkloraša, i u duhu divne praznične atmosfere. Brojni posjetioci su po završenom nastupu poželjeli da se fotografišu sa članovima KUD-a što im nije bilo uskraćeno. Uz živopisne nošnje, ljepotu, mladost i ostale goste nikšićke publike, među kojima je bio i Alen Islamović, petnjički folkloraši su slavili do dugo u noć. Ispraćeni su uz aplauze i želju da ponovo budu gosti u Nikšiću.

Ovom prilikom Uprava KUD-a upućuje iskrenu zahvalnost organizatorima manifestacije i gospodinu Aleksandru Damjanoviću,  g-dinu Rajku Đuriću, Saitu Š. Šabotiću i odličnoj nikšićkoj publici kao i opštini Petnjica i Sinanu Talju Adroviću, sponzorima putovanja.

 Mr Sait Š. Šabotić