TAKMIČENJE ZA NAJBOLJU FOTOGRAFIJU: KAKO UČENICI MOGU OSVOJITI POKLON ZA MAJKU POVODOM 8. MARTA

Kancelarija za dijasporu Opštine Petnjica u susret 8. martu, u saradnji sa dijasporom, organizuje takmičenje za najbolju fotografiju za učenike 7, 8. i 9. razreda osnovne škole.

Naime, tema konkursa je „Fotografijom do majčinog osmjeha“. Namjera je, da kroz ovakav vid aktivnosti djeca dobiju priliku da pokažu svoju kreativnost, maštovitost, da se afirmiše fotografija kao umjetnost, a da za svoju aktivnost dobiju nagradu u vidu poklona za svoju majku.

Zadatak učesnika je da, telefonom ili fotoaparatom, naprave fotografiju čiji sadržaj će odgovarati opisu teme na način da što slikovitije prikažu svoju ljubav prema majci.

To može biti fotografija sa detaljima prirode, koji će iskazati odnos prema majci na maštovit način,  a žiri će, prilikom razmatranja pristiglih fotografija, posebno cijeniti kreativnost, domišljatost i maštovitost.

Uz fotografiju, učesnici treba da pošalju prilog sa kratkim tekstom koji opisuje istu, ime i prezime učenika, razred i naziv škole koju pohađa.

Konkurs traje do 02. marta, 2023. godine, dok će nagrada za prva tri mjesta biti uručena na dan praznika, 8 marta.

Za osvojeno I mjesto, učenik će imati mogućnost da obraduje svoju majku ručnim satom;

Osvojenim II mjestom, učenik će imati priliku da, svojoj majci, pokloni parfem;

Za osvojeno III mjesto, učenik će imati priliku da, svojoj majci, uruči vaučer koji će moći da iskoristi za tretman u frizersko – kozmetičkom salonu.

Radovi se mogu poslati na email: kancelarijazadijasporu1@gmail.com

ERIS BABAČIĆ