PROŠAO AMANDMAN ALBINA ĆEMANA: U BUDŽET ZA 2023. UVRŠTENA REKONSTRUKCIJA PUTA PETNJICA -BIOČA

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet prihvatila amandman poslanika i potpredsjednika Demokrata CG Albina Ćemana, koji se odnosi na rekonstrukciju saobraćajnice Petnjica-Bioča, prva faza Gusare -Greben u dužini od 2,4km. Amandman Ćemana je time postao sastavni dio budžeta za 2023.god.

Podjetimo u obrazloženju amndamana je pisalo da je putni pravac Petnjica-Bioča, veoma važan za opštinu Petnjica i čitav sjeverni region naše države, te da on predstavija najkraću vezu Petnjice sa Bijelim Poljem i auto-putem, a takođe je i alternativni put za magistraini put Berane – Rožaje.

“Projektnu dokumentaciju za ovaj projekat u iznosu 80.000 eura finansirala je Vlada Crne Gore preko Uprave javnih radova. Prema projektnoj dokumentaciji ova saobraćajnica Petnjica-Bioča duga je 9,5 km i za njenu realizaciju potrebno je oko 10 miliona eura. Ovim amandmanom se predviđa, da se projekat realizuje u fazama i da prva faza bude Gusare-Greben u dužini od 2,4 km u iznosu tri miliona eura”, piše u obrazloženju amandmana koji je usvojen a koji je predložio Albin Ćeman.

S.R.