(FOTO I VIDEO) POGLEDAJTE NOVU MARKIRANU PJEŠAČKU STAZU U PETNJICI

Turistička organizacija Petnjica promovisala je pješacku stazu u dužini od 12 km.

U subotu je otvorena pješačka staza u dužini od 12 km, koja se kreće sledećom rutom: od Lagatora, preko Murovskih luka do Savinog Bora i mjesta zvanog Vaga. Ova staza je dio kompletne pješačke staze koja je nedavno markirana i koja od Savinog bora ide preko Kruščice i Gradine do Krstačke, koja je na granici sa Srbijom.

Ljubitelji prirode su imali priliku da se prošetaju na samoj promociji ove staze i upoznaju se sa netaknutom prirodom i svim prirodnim čarima na potezu od Lagatora do Savinog Bora. Riječ se o pristupačnoj pješačkoj stazi koja je namijenjena, kako iskusnim planinarima, tako i građanima Petnjice i svim ljubiteljima prirode, jer nije zahtjevna i može se preći za nešto manje od tri sata. Takođe, napominjemo da pješačka staza vodi do velikog turističkog potencijala u našoj opštini, a to je Bratimir vir.

Na otvaranju su prisustvovali, osim predstavnika TO i Opštine Petnjica, i brojni planinari i Planinarski klubovi iz Crne Gore, a bilo je i učesnika iz Srbije. Iskusni planinari, njih preko 40, nose samo lijepe uspomene iz Petnjice.

Radovan Đeković, koji se planinarstvom bavi dugi niz godina i iza sebe ima osvojene broje planinske vrhove, kako u Crnoj Gori, tako i šire, dolazi iz Planinarskog kluba Andrijevica i kazao je za naš portal da se radi više o pješačkoj stazi, nego planinarskoj, ali da je zadovoljan i da je ono što je važno, TO Petnjica odradila svoj dio posla i da je bila na visini zadatka i tom prilikom se zahvalio na srdačnom dočeku.

Osim njega za portal je govorio i jedan od najstarijih učesnika ove ture, Zuvdija Barjaktarević, predsjednik Planinarskog društva iz Plava, koji iza sebe ima preko 36 godina aktivnog planinarenja.

,,Mogu vam reći da sam jako zadovoljan i ono što je važno,tura nije previše zahtjevna, pristupačna je svim planinarima. Organizacija i druženje na visokom nivou. Samo bih želio da se ovo nastavi i bude još više ovakvih druženja, da opština Petnjica da još jaču potporu Turističkoj organizaciji, da se ne bi stalo samo na ovome. Crna Gora zaslužuje da promovišemo planinarenje“.

Direktor TO Petnjica Rešad Muratović je uručio zahvalnice svima koji su na ovaj način doprinijeli promociji ove pješačke staze.

,,Želim da se i ovom prilikom zahvalim planinarskom klubu Montenegro tim iz Nikšića, a posebno Hafizu Muratoviću i Snežani Dabović, koji su radili markaciju i doprinijeli da i na ovaj način promovišemo prirodne ljepote naše Opštine“.

ERIS BABAČIĆ