SJEDNICA SO PETNJICA: ZAVRŠNI RAČUN PODRŽAO SAMO DPS, JEDNOGLASNO USVOJEN DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE GENOCIDA U SREBRENICI

Sjednica SO Petnjica

Nakon višesatne rasprave, juče je završena peta redovna sjednica Skupštine opštine Petnjica, usvojen je Završni račun opštine Petnjica za 2021. godinu i usvojena Odluka o proglašenju 11. jula Danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.  Na Dnevnom redu sjednice, našlo se je dvanaest tačaka.

Sjednica je obilježila raspravu povodom druge tačke Dnevnog reda o Završnom računu opštine Petnjica za 2021. godinu. Završni račnun opštine Petnjica dobio je podršku od odbornika vladajuće partije.

Treća tačka Dnevnog reda Prijedlog Odluke o proglašenju 11. Jula Danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, koja je uvrštena na inicijativu Kluba odbornika Stranke pravde i pomirenja u petnjičkom parlamentu jednoglasno je usvojena.
Predsjednik Skupštine Opštine Mehmed Adrović, predsjednik Opštine Samir Agović i odbornici podvukli su u svojim obraćanjima značaj sjećanja na genocid u Srebrenici i istakli princip jedinstvenosti kada su u pitanju prioriteti. U toku ove tačke, proučena je i Fatiha za žrtve genocida u Srebrenici.

Ostale tačke su usvojene većinskom podrškom odbornika u skupštinskom parlementu opštine Petnjica.

Odbornici na sjednici su raspravljali o Prijedlogu Odluke o imenovanju člana Odbora za finansije, privredu i razvoj, Prijedlogu Odluke o Završnom računu Opštine Petnjica za 2021. Godinu, Prijedlogu Odluke o proglašenju 11. jula Danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Prijedlogu Odluke o pokretanju postupka za izradu Poslovnika Skupštine Opštine Petnjica,Prijedlogu Odluke o određivanju Žirija za dodjelu nagrade “4. avgust”, Prijedlogu Odluke o formiranju Odbora direktora Društva sa ograničenom odgovornošću “Komunalne djelatnosti” Petnjica, Prijedlog Odluke o regulaciji saobraćaja na teritoriji opštine Petnjica, Prijedlogu Odluke o davanju na privremeno upravljanje i korišćenje poslovnih prostora JU Centar za kulturu – Petnjica, Informacija iz oblasti poljoprivrede za 2021. godinu, Izvještaj o radu Turističke organizacije Petnjica za 2021. godinu, Plan rada Turističke organizacije Petnjica za 2022. godinu.

Petu redovnu sjednicu Skupštine opštine Petnjica pogledajte na YouTube kanalu Radio Petnjica.

ENKO KORAĆ